Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Co je nového v interiéru modernizované Octavie?

Naše téma
Redakce | 04.11.2016
dalších 6 fotek
Škoda Octavia. | foto: Škoda Auto
Omlazená Škoda Octavia nepřináší jen nový vzhled s dělenými světlomety, několik novinek najdeme také v interiéru. Změny se dotýkají komfortu, praktičnosti a třeba i konektivity.
Řidič například zaznamená nové grafické provedení "budíků" v přístrojovém panelu, příjemnou záležitostí pak je vyhřívaný věnec volantu - nový prvek, který bude k dispozici za příplatek. Novinkou je i personalizovatelný klíč, jehož smyslem je uchovat konkrétní nastavení vozu.

Jakmile tedy auto odemkne určitý držitel, jsou automaticky vyvolána jeho individuální nastavení. Ta se týkají nejen mnoha oblastí obsluhy, ale i volby jízdního profilu, asistenčních systémů, vnějšího a vnitřního osvětlení, automatické klimatizace, systémů infotainmentu či elektricky nastavitelných sedadel.

Škoda Octavia.


Při výběru infotainmentu (zjednodušeně řečeno multimediálního systému) lze volit mezi systémy Swing (standard) a Bolero, stejně jako mezi navigačními systémy Amundsen a Columbus. Základní funkce všech lze ovládat pomocí fyzických tlačítek a ovladačů, nechybí dotyková obrazovka. V případě systémů Bolero, Amundsen a Columbus je displej proveden ve skleněném designu.

I základní infotaiment pak nabízí rozsáhlou konektivitu včetně možnosti propojení s chytrými telefony - Octavia umí standardy MirrorLink, Apple CarPlay a Android Auto. Díky nim je možno celou řadu aplikací z chytrého telefonu využívat i pomocí displeje vozu.

Pojízdná kancelář
Příplatková funkce SmartGate navíc umožňuje přenos dat z vozu do chytrého telefonu a s určitými aplikacemi lze následně data i sdílet. Systém Bolero (sériová výbava nejvyšší verze Laurin & Klement) přináší osmipalcový dotykový displej s vysokým rozlišením, ve skleněném designu a senzorem přiblížení: pokud se prst přiblíží, je aktivován režim obsluhy.

Ve vozech s navigačním systémem Amundsen lze zřídit WLAN-hotspot, který pasažérům umožňuje surfování na internetu, streamování nebo zasílání e-mailů pomocí jejich chytrého telefonu nebo tabletu. Vyšší Columbus má integrovaný WLAN-hotspot a monitor s úhlopříčkou 9,2 palce s rozlišením 1280×640 pixelů. Za příplatek připojí vůz k vysokorychlostnímu internetu LTE-Modul, který při stahování dosahuje rychlosti až 150 Mbit za sekundu.

Škoda Octavia.


Zájemci mohou mít v Octavii také bezdrátové nabíjení telefonu, držáky tabletů připevněné na opěradla předních sedadel nebo 230V zásuvku a USB konektor pro cestující na zadních sedadlech.

Škoda se podívala i na vzhled kabiny a použité materiály. A nabídne několik nových dekorů, nových druhů čalounění i barevných provedení interiéru.

Pro verzi kombi dodává výrobce příplatkové elektricky ovládané páté dveře, samotnou využitelnost zavazadelníku zvyšuje například variabilní dvojitá podlaha (od verze Ambition), odkládací schránka nebo oddělovací síť. Součástí sériové výbavy jsou čtyři háčky na tašky.

Škoda Octavia.


U modernizovaného modelu přibyly i další praktické detaily: například držáky lahví ve středovém panelu jsou tvarované tak, že do nich zapadne dno láhve, což umožňuje její otevření jednou rukou. V zavazadlovém prostoru kombíku je umístěna vyjímatelná LED-svítilna, kterou lze ke karoserii připevnit pomocí integrovaného magnetu. Opěradla předních sedadel mohou být vybavena sklopnými stolky.

Omlazenou Octavii budé možné objednávat v závěru letošního roku, tyto vozy pak budou dodávány od počátku roku 2017.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů