Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

VIDEO: Audi demonstruje kvalitu podvozku nové A8 pomocí kýblu s vodou

Naše téma
Daniel Fuglevič | 17.07.2017
další 3 fotky
Staromódní test pro auto napěchované moderními technologiemi. | foto: Audi
Že je nová generace Audi A8 doslova napěchovaná moderními technologiemi, to už víme. Nyní se nám však německá značka rozhodla ukázat, jak komfortní a stabilní je podvozek této limuzíny. A jde na to vskutku staromódním způsobem.
Komfortní cestování hlavně pro pasažéry na zadních sedačkách je jedním z hlavních prvků, v nichž musí být nová A8 naprostou špičkou mezi konkurenty od Mercedesu a BMW. I proto Audi představilo aktivní zavěšení kombinující elektrický „akční člen“ na každém kole se vzduchovým odpružením.

O jeho funkci jsme se více rozepsali při oficiální premiéře. Nyní však schopnosti zázračného podvozku otestoval jistý Eddie Sinclair, jehož firma se zabývá převozem VIP klientů. Na zadní sedačky jeho flotily tak usedají filmové hvězdy jako Johnny Depp nebo osobnosti jako Larry Page, zakladatel Googlu.

Audi si pro Sinclaira a novou A8 připravilo úkoly, během nichž se testovalo, zda je novinka opravdu hodna statusu limuzíny i pro ty nejdůležitější zákazníky.

Nejprve se tak na kapotě vozu objevil kyblík naplněný vodou, který nesměl změnit svou pozici nebo se vylít. Tímto testem prošlo Audi v komfortním módu velmi obstojně, ačkoliv se pár kapek dostalo na čelní sklo.

Demonstrace dynamického módu zase ukázala, že auto umí být díky tužšímu nastavení podvozku mnohem živější a citlivější. V tuto chvíli už se kýbl na kapotě neudržel.

Druhým testem bylo položení doutníku na palubní desku. Ani tady se nesměl objekt při jízdě na okruhu pohnout ze svého místa a přesně tak se i stalo. Sinclair byl nakonec nadšený z komfortu a jízdních vlastností nové A8, přičemž zmiňoval i perfektní kvalitu zpracování interiéru. Ostatně se podívejte sami.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů