Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: Alfa Romeo Stelvio QV byla sesazena z trůnu Severní smyčky!

Naše téma
Jiří Švamberk | 22.11.2018
dalších 14 fotek
foto: Mercedes-AMG
Novým vládce sériových SUV se stává Mercedes-AMG GLC 63 S.
Není to tak dávno, co se představitelé Mercedesu nechali slyšet, že jediné prvenství na „Ringu“, které je skutečné zajímá, je mezi hypersportovními vozy. To prý nejvíce demonstruje, jak na tom konkrétní automobilka je. Od té doby ale nejspíš změnili názor, protože není to ani měsíc, co Mercedes-AMG GT 63 S zajel nejrychlejší čas v Zeleném pekle mezi čtyřdveřovými vozy a nyní se pánové z Affalterbachu můžou pochlubit prvenstvím v další kategorii – mezi sériovými SUV.

Doposud zde byla nejrychlejší Alfa Romeo Stelvio QV s časem 7 minut 51,7 sekundy, kterého dosáhla v roce 2017. Mercedes-Benz GLC v úpravě od AMG zajel necelých 21 kilometrů dlouhý okruh za 7 minut a 49,37 sekundy.

Za volantem brutálního SUV seděl vývojový inženýr Mercedes-AMG Markus Hofbauer, který výše zmiňovaného času docílil hned na první pokus.

Oba vozy mají téměř shodný výkon (507 vs. 510 koní), ovšem na obhajobu Alfy Romeo, Mercedes použil o více jak litr objemnější a dva válce větší motor 4,0 V8. Ještě větší rozdíl je ale v točivém momentu obou vozů, který je o 100 Nm vyšší ve prospěch AMG (700 vs. 600 Nm).



Teď jsme velmi zvědaví, co na to řekne Lamborghini, které se také velmi rádo těchto „kočkovaných“ zúčastňuje. Urus by mohl s kartami znovu zamíchat.

V galerii se podávejte na rekordní SUV a ve videu si poslechněte, jak burácí jeho mohutný osmiválec se dvěma turbodmychadly.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů