Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Manažer BMW se pustil do Mercedesu. Nový pick-up podle něj vypadá příšerně

Naše téma
Daniel Fuglevič | 14.09.2017
dalších 29 fotek
Mercedes-Benz třídy X. | foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz se nedávno pustil na trh pick-upů s novou třídou X a ne každému připadá nový model zrovna pohledný. Jeden z manažerů konkurenčního BMW totiž naplno okomentoval, co si o vzhledu nového pick-upu myslí. 
O svém názoru na novou třídu X od Mercedesu se pro australský magazín Motoring rozpovídal viceprezident BMW Hendrik von Kunheim, který má na starosti trh v Asii a Jižní Africe.

„Když se nyní podíváte na našeho německého konkurenta ze Stuttgartu, myslím si, že jejich nový produkt [třída X] je příšerný. Člověk by očekával něco mnohem vážnějšího. Poprvé jsem ho viděl v Ženevě a vlastně jsem byl zklamaný. Velmi zklamaný. Mají na víc, staví fantastická auta, ale tohle bylo zklamání,“ komentoval pick-up od Mercedesu von Kunheim.

Manažer dále potvrdil, že ačkoliv se mu počin Mercedesu nelíbí, pro BMW je tento segment rovněž zajímavý a inženýři nyní zkoumají, zda by nestálo za to, podobné vozidlo vyrábět taktéž.

Podle Von Kunheima je hlavně v Austrálii díra na trhu, kterou by nebylo špatné zaplnit novým luxusním pick-upem od BMW. Nakonec by tedy mohlo jít pouze o otázku času. Jakmile by totiž australský trh z 60 až 70 procent zaplavily vozy SUV, určitě by se prý našlo místo i pro pick-up.

Zatímco Mercedes-Benz třídy X je postaven na základech Nissanu Navara, potenciální pick-up BMW by zřejmě nešel cestou až tak razantního šetření nákladů. Jako základ by využil architekturu monokoku CLAR, kterou má dostat nová generace BMW X5 i chystané větší X7.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů