Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Sedmimístná Dacia Duster nakonec nebude. Vedení ji zatrhlo

Naše téma
Dominik Valášek | 22.07.2017
dalších 5 fotek
Dacia Duster Black Touch. | foto: Dacia
Už nějaký ten pátek se v souvislosti s novou generací Dacie Duster mluví o možné sedmimístné variantě. Podle oficiálního vyjádření ředitele prodeje a marketingu Francoise Mariotta se ovšem žádná taková verze nechystá.
Mariott zvěsti o sedmimístném Dusteru vyvrátil během nedávné ceremonie v marocké továrně. Podle něj je u nového Dusteru zásadní zejména zachování všech jeho dosavadních hodnot, tedy mimo jiné i kompaktnosti a možnosti pohonu všech kol.

A právě sedmimístný interiér by mohl tyto hodnoty značně narušit, neboť do současné platformy by se zkrátka nevešel. Duster proto zůstane i nadále jen pětimístný a zatím všechny informace napovídají, že ani designových změn nebude mnoho. Z důvodu ceny si Duster do druhé generace zachová svou stávající, jen mírně pozměněnou platformu.

Ve velké míře zůstane totožná také nabídka pohonných ústrojí. Většina motorů bude nabídnuta i pro druhou generaci - a to včetně atmosférického benzínového čtyřválce o objemu 1,6 litru. Novinkou bude snad jen nová generace dieselu 1.6 dCi, pocházejícího (stejně jako všechny ostatní motory) od Renaultu. Základní provedení dostanou pohon předních kol, ty dražší potom pohon všech kol.

Oficiálně potvrzeno bylo také datum představení. Duster se veřejnosti ukáže v září na autosalonu ve Frankfurtu, na internetu se však pravděpodobně objeví o něco dříve.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů