Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V60 Cross Country: Volvo obulo do gumáků další kombi

Naše téma
Redakce | 06.11.2014
dalších 5 fotek
Volvo V60 Cross Country. | foto: Volvo Cars
Praha /FOTOGALERIE/ - Automobilka Volvo patří k průkopníkům oplastovaných kombíků s větší světlou výškou. Už v roce 1997 přišla s verzí V70 Cross Country, který se poustupně proměnil v současný model XC70. Nabídku švédského výrobce teď rozšiřuje také menší V60 Cross Country.
Novinka samozřejmě dostala drsnější vzhled, chlubí se například předními a zadními ochrannými kryty podběhů, bočními ochrannými kryty, rozšířenými blatníky či vysokoprofilovými pneumatikami. Světlá výška byla zvětšena o 65 milimetrů.

V kabině najdeme sportovní sedadla čalouněná černou kůží s výrazným hnědým prošíváním, která budou k dispozici od samotného debutu vozu, zatímco při uvedení vozu pro Evropu a zbytek světa začátkem příštího roku budou sedačky dostupné ve dvou nových verzích s dvoubarevným čalouněním.

Volvo V60 Cross Country.



Modelu V60 Cross Country se jako první dočkají zákazníci v USA a v Kanadě, kde bude uveden v kombinaci s pětiválcovým benzínovým motorem o výkonu 250 koní, který je spojen s pohonem všech kol a automatickou převodovkou.

Nové naftové a benzínové čtyřválcové motory z rodiny Drive-E budou pro V60 Cross Country celosvětově k dispozici na začátku roku 2015 a najdeme je jen u verze s pohonem předních kol. Varianta s pohonem všech kol bude vybavena pětiválcovým dieselem D4.

Volvo V60 Cross Country.


Premiéra drsňáckého kombi je uskuteční tento měsíc na autosalonu Los Angeles.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů