Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V plánu je Tesla jako karavan. Má šanci být nejrychlejším obytným vozem světa

Naše téma
Jan Markovič | 10.04.2019
Tesla Roamer | foto: Travis Rabenberg
Už jste uháněli s kuchyní, postelí a jídelním stolkem za zády rychlostí 240 km/h?
Doba elektrická už nemine ani milovníky bydlení na čtyřech kolech. V plánu je totiž obytná Tesla. Ne, tohle není výplod šílené fantazie miliardáře a majitele automobilky Elona Muska. Za projektem stojí muž jménem Travis Rabenberg, který má s přestavbou elektromobilů bohaté zkušenosti. A nyní chce postavit auto, kterému říká Tesla Roamer.

Vůz bude založen na Tesle Model S P90D. Jak je z prvních nepříliš zdařilých náčrtků patrné, sedan se uřízne zhruba v polovině, aby na něj Rabenberg namontoval poněkud nevzhledný box s bočními okny, výklopným stanem a prostorem pro dva lidi. Desgin trochu připomíná obytné vozíky z NDR.

Uvnitř by měla být k dispozici postel pro dva, kuchyňka i se dřezem a dokonce toaleta. Po vyklopení střechy je vidět obrovský solární panel, který bude obytnou část zásobovat elektřinou. Měl by mít schopnost vygenerovat 1000 wattů energie.

A to není vše. Pokud se Tesla Roamer opravdu stane skutečností, má šanci se zapsat do Guinessovy knihy rekordů jako nejrychlejší karavan světa. Model S P90D totiž není žádné ořezávátko a tak pokud si majitel bezpečně uskladní své skleničky, příbory a knížky do těsných poliček, může nejen vyzkoušet ostrou akceleraci, ale i rychlost okolo 240 km/h. Žádný jiný obytný vůz takto ještě nespěchal.

Podle prvních obrázků se zdá, že jde zatím spíš jen o plané sliby. Rabenberg se ale dušuje, že s autem bude hotový tak rychle, že stihne ještě letošní letní sezonu. No a příští rok s Teslou vyrazí na cestu z Velké Británue až do Dubaje, kde se koná World Expo 2020. Nezbývá než doufat, že narazí v kempech na dostatečné množství nabíječek.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů