Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Kanadě vzniká sporťák jako z Batmanova Gothamu. Felino CB7 má 532 koní

Naše téma
Redakce | 06.02.2014
dalších 9 fotek
Felino CB7. | foto: Felino
Montreal/Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/ - I když Kanada zrovna nepatří mezi země, které by se proslavily stavbou sportovních aut, jedno zajímavé tam zrovna teď vzniká. Jmenuje se Felino CB7 a na svědomí ho má automobilka založená závodníkem Antoinem Bessettem.
A rozhodně vypadá nadějně. Kupé je 4,2 metru dlouhé, 1,9 metru široké a pouze 1,1 metru vysoké. Zajímavý vzhled podtrhuje kombinace dlouhé kapoty, dozadu umístěné kabiny se splývající zádí a poměrně futuristických detailů a linií. Jako by auto přijelo z Gothamu, Batmanova města.

Karoserie je vyrobena z uhlíkových vláken, i proto výrobce slibuje hmotnost jen 1134 kilogramů.

Felino CB7.


Pod kapotou najdeme osmiválec z dílen General Motors, který z objemu 6,2 litru nabízí výkon 532 koní a točivý moment 662 N.m. To v kombinaci s nízkou hmotností slibuje skvělou dynamiku, ostatně zrychlení z klidu na stovku by mělo být otázkou jen 3,5 sekundy. Standardem je šestistipňový manuál, za příplatek však půjde zvolit šestistupňovou sekvenční převodovku. Poháněna jsou zadní kola.

Vyvážené jízdní vlastnosti má zaručit ideální rozložení hmotnosti mezi nápravy v poměru 50:50 a nezávislé zavěšení kol s dvojitými lichoběžníky. Za osmnáctipalcovými koly pak najdeme ocelové kotoučové brzdy o průměru 355 milimetrů - vpředu mají šestipístkové třmeny, vzadu pak čtyřpístkové. V příplatkové výbavě však narazíme i na brzdy z karbonu.

Felino CB7.



Přestože je Felino CB7 technologicky poměrně vyspělé auto, výrobce počítá s relativně příznivou cenovkou - tedy alespoň ve srovnání s podobnými sporťáky. Kupé by mělo stát pod 100 tisíc dolarů, tedy zhruba do dvou milionů korun. V současné době automobilka vůz dolaďuje pro sériovou výrobu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů