Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V Číně vznikla kopie Pagani. K supersportu má ale hodně daleko

Naše téma
Dominik Valášek | 26.12.2016
dalších 11 fotek
Car News China
Že auto na obrázku není opravdové Pagani, to pozná asi každý, kdo se o auta trochu zajímá. Jenže tato nepodařená čínská kopie se má skutečně vyrábět.
Za celým projektem stojí šestadvacetiletý Liu Shengqi, jehož snem je vyrábět sportovní auta pro mladé lidi. Takový záměr zní samozřejmě naprosto skvěle, bohužel je nutno podotknout, že to Liu vzal tak trochu za špatný konec.

V první řadě není nikdy dobré kopírovat cizí práci bez špetky vlastní invence. A pak také auto na obrázcích rozhodně není sportovní vůz.

Silnější verze má 10 koní
Pohonné ústrojí je totiž tvořeno jedním elektromotorem, jehož výkon činí velmi nuzné 4 koně. Auto se rozjede na maximální rychlost 40 km/h a na jedno nabití baterií ujede 80 kilometrů.

K mání je i výkonnější model o výkonu 10 koní, jehož maximálka činí 60 km/h a dojezd dosahuje až 100 kilometrů

A nepřesvědčivé faktory auta pokračují i nadále. Dvoumístná karoserie bez střechy je vyrobená ze sklolaminátu, interiér je tvořen dvojicí rádoby skořepin, zvláštní palubní deskou, "tuningovým" volantem a jednoduchým rádiem s dotykovým displejem. Důvěru nevzbuzuje ani čelní okno.

Alespoň, že se díky tomu dosáhlo velmi nízké hmotnosti, činící přibližně 200 kilogramů. Další parametry známy nejsou, ale lze předpokládat, že není o co stát.

S falešnými brzdovými kotouči
Zajímavě vypadají ještě obrovské brzdy pod koly, které jsou ale zcela zjevně falešné a „třmen" se očividně otáčí spolu s „kotoučem". Stačí se podívat na fotografie, kdy je třmen pokaždé v jiné pozici.

Nejstrašidelnější na celé věci nicméně je, že se auto opravdu vyrábí. Liu Shengqi totiž přesvědčil společnosti Shandong Qilu k sériové produkci, takže falešnou Huayru na elektřinu v Číně skutečně seženete. Základní cena činí 38 000 jüanů, což je pop přepočtu asi 141 550 korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů