Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

V BMW přemýšlejí o ostré řadě 7. Ve sportovní divizi M pro ni vidí prostor

Naše téma
Redakce | 17.12.2013
BMW Alpina B7 Biturbo. | foto: Alpina
Mnichov/Praha - Bavorská automobilka se v posledních letech stala mistrem v boření tabu. A zdá se, že brzy by mohlo padnout další, ve sportovní divizi M totiž přemýšlejí o ostré verzi mnichovské vlajkové lodi - řady 7.
Naznačil to alespoň šéfkonstruktér divize M Albert Biermann v rozhovoru pro britský časopis Autocar. Podle něj je na trhu pro podobný vůz prostor. "V tomto segmentu jsou peníze. Stačí je jen zvednout," prohlásil.

BMW M7 by opravdu mohlo dávat smysl. Mercedes-Benz už déle úspešně prodává třídu S upravenou od AMG, Audi zase boduje modelem S8. Divize M však ostrou "sedmičku" dlouho tvrdohlavě odmítala. Velké rozměry a hmotnost se prý neslučovaly s vizemi sportovního oddělení.

Jenže to samé BMW tvrdilo i o možných "eMkových" verzích bavorských SUV - jak to s nimi dopadlo, všichni víme. Modely X5 M a X6 M nakonec vznikly a mají docela úspěch. Takže se přímo nabízí šance pustit se i do robustní limuzíny.

V současné době mají zájemci o ostrou "sedmu" vlastně jedinou možnost, mohou sáhnout po modelu Alpina B7 Biturbo s výkonem 540 koní. Pokud by však měla vzniknout M7, bude se podle Biermanna od Alpiny výrazně odlišovat. Šéfkonstruktér divize M však současně dodává, že zástupce BMW v segmentu nejsilnějších limuzín zatím není v plánech, přednost prý mají jiné projekty. I tak však mohou jeho slova leccos naznačovat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů