Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Už se ví, kolik stojí Škoda Scala. Nejméně 369 900 Kč, má to ale háček

Naše téma
Jan Markovič | 18.01.2019
dalších 19 fotek
Škoda Scala | foto: Škoda-Auto
Nový hatchback je sice dražší než odcházející Rapid, nabízí ale mnohem vyšší výbavu.
Škoda začala prodávat svůj nejnovější model Scala. Kompaktní hatchback dostal základní cenu 369 900 korun. Má to ale háček. Nabídka platí pro motor 1.0 TSI o výkonu 70 kW, který se do prodeje dostane až ve druhém čtvrtletí tohoto roku. Nyní jde proto vůz objednávat až od silnější motorizace 1.0 TSI (85 kW). A ta vyjde minimálně na 394 900 korun.

Škoda s příchodem Scaly změnila svou cenovou strategii. Auto bude nabízet pouze ve dvou výbavových variantách. K dostání tak nebude úplně základní verze Active jako u většiny ostatních modelů značky. Začíná se variantou Ambition. A ta už obsahuje bohatší výbavu – tempomat, klimatizaci, LED pro denní svícení nebo zábavní systém s 6,5palcovou obrazovkou. Na palubě nechybí ani asistent rozjezdu do kopce či systém pro hlídání jízdy v pruzích. Auto také detekuje chodce a v případě hrozícího střetu zabrzdí.

Druhá výbava Style přidává navíc kola o velikosti 17" ve stylu Startos, Bi-LED světlomety a animované diodové blinkry. Navíc je tu i dvouzónová klimatizace, 8" dotykový displej zábavního systému nebo multifunkční kožený volant.

Scala má poměrně rozsáhlý ceník, ve kterém si lze vybrat i z řady příplatků a paketů, tedy balíčků výbavy. Nabízí se například takzvaný virtuální kokpit, což je displej, který simuluje klasické ručičkové ukazatele otáček a rychloměru. Podle Škody jde s 10,25 palci uhlopříčky o největší obrazovku v dané třídě. Připlatit si lze například i za adaptivní tempomat schopný udržovat odstup za ostatními vozidly, sportovní podvozek nebo bezklíčové odemykání a startování.

Kromě benzinového tříválce, u kterého Škoda očekává největší zájem, se nová Scala nabízí i se čtyřválcem 1.5 TSI. Ten je vybaven systémem ACT na vypínání poloviny válců, když není potřeba celý výkon motoru. Tím se šetří palivo. Motor je zatím dostupný pouze s automatickou převodovkou. Cena začíná na 524 900 korunách, protože je dostupný až s vyšší výbavou Style. Pro příznivce nafty je připraven čtyřválec 1.6 TDI dostupný jak s manuální, tak automatickou převodovkou. Slibuje spotřebu 4,1 litru nafty na 100 km. Stojí nejméně 434 900 korun.

Škoda si slibuje od Scaly rychlý start. "V průběhu letošního roku, v takzvané náběhové fázi modelu, bychom rádi realizovali 10 tisíc závazných objednávek," říká Luboš Vlček, ředitel Škody Auto pro Českou republiku. Spolu s příchodem Scaly spustila Škoda také nový webový konfigurátor.

Aktuální ceník Škody Scala

MotorizaceAmbitionStyle
1.0 TSI 85 kW394 900 Kč449 900 Kč
1.5 TSI 110 kW ACT AP-524 900 Kč
1.6 TDI 85 kW434 900 Kč489 900 Kč
1.6 TDI 85 kW AP-529 900 Kč

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů