Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Úvěry na ojeté vozy jsou nejlevnější v historii

Naše téma
PR | 29.05.2015
Ilustrační foto. | foto: DENÍK
Brát si auto na úvěr je ve světě obecný trend. Má to několik významných důvodů. Jedním z hlavních je, že se člověk tolik finančně nevyčerpá. Auto je spotřební zboží a nevyplatí se přece za něj utratit veškeré naspořené prostředky. Ty je vhodnější využít na vzdělání, přestavbu bytu nebo rozvoj vlastního podnikání. Tedy tam, kde se dají finance zhodnotit. Další předností je, že můžete získat mladší auto. Je to důležité zvlášť u nás, vždyť stáří vozového parku v ČR je cca 14,2 roku.
Zdá se, že už to mnozí pochopili. Objem financování ojetých vozidel prostřednictvím autobazarů v Česku meziročně roste o více než deset procent. Na úvěr se v ČR prodá cca 40 procent ojetých vozidel. Vyplývá to z letošního dubnového průzkumu společnosti AutoESA.
Aktuálně se úroková sazba pohybuje na úrovni 5,5 procenta, což umožňuje financovat vůz téměř každému zájemci o úvěr. Důvodem rekordně nízkých úrokových sazeb je podle AutoESA především velká konkurence na trhu finančních služeb a dále vysoké objemy prodaných vozidel, které autobazarům umožňují získat pro klienty značné slevy.

„Duben byl z pohledu poptávky po financování rekordní za celou dobu existence naší společnosti," říká Pavel Foltýn, ředitel strategického rozvoje AutoESA. „Zájem koupit vozidlo s využitím finanční služby projevilo 48 % zákazníků, což je o 13,3 % více než ve stejném období loňského roku. Hlavním důvodem velkého zájmu o financování je především vysoký objem obchodů, které AutoESA realizuje," vysvětluje. Společnost měsíčně prodává stovky vozidel prostřednictvím finančních služeb. Díky těmto objemům dokáže klientům vyjednat lepší podmínky, než by sami získali v bance.

Významnou výhodou vyřizování úvěru přímo u prodejce je také časové hledisko. „Celá schvalovací procedura zabere přibližně hodinu. To v praxi znamená, že naši klienti stráví vyřizováním úvěru mnohem méně času, než kdyby si jej vyřizovali sami v bance," vysvětluje Pavel Foltýn. Podle něj je možné, že se výše úroků bude ještě nepatrně snižovat. „V oblasti úvěrování vozidel se dá očekávat podobný vývoj jako na trhu hypoték, kde konkurenční prostředí stlačilo úrokové sazby na velmi atraktivní hodnoty."

V průzkumu se objevil také zajímavý trend, který potvrzuje, že o způsobu financování čím dál tím častěji rozhodují ženy: „Potvrdila to více než polovina respondentů," říká Pavel Foltýn.

Příklad: Volkswagen Passat Variant 2013
Cena655 000 Kč
Akontace 30 %196 500 Kč
Měsíční splátka6 561 Kč
Délka smlouvy 84 měsíců, RPSN 5,50 %, úroková sazba 5,5 %

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů