Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Unikátní Mercedes z roku 1970 skrývá pod kapotou moderní techniku. Stojí majlant

Naše téma
Dominik Valášek | 03.11.2017
dalších 8 fotek
Mercedes-Benz W111 M-Coupe 5.5. | foto: Mechatronik
Jak dokonalá věc může vzniknout, když se snoubí opulentní design šedesátých let s moderní technikou, ukazuje německá společnost Mechatronik. Ta momentálně nabízí na prodej zcela unikátní stroj Mercedes-Benz W111 M-Coupe 5.5.
Velké dvoudveřové kupé od Mercedesu by se dalo označit termínem „restomod“. Jedná se totiž o zcela zrenovovaný vůz, kterému bylo však v rámci renovace vtisknuto pár prvků posouvajících jeho náturu ještě o kus dál, konkrétně do přítomnosti.

V tomto případě se navíc jedná o velmi zásadní prvky. Aniž by vůz na první pohled vypadal jakkoliv odlišně od dokonale originálního stavu, ukrývá se za velkou chromovou maskou s trčící třícípou hvězdou moderní osmiválcový agregát, hřmící objemem 5,5 litru.

Nový motor přenáší svých 360 koní skrze sedmistupňovou automatickou převodovku na zadní kola, a jelikož vozu pomalu táhne na padesát, zabydlely se pod originálními koly také nové výkonné brzdy s ABS. Motor v rozletu dále brzdí také systém kontroly trakce, a kdyby došlo na nejhorší, jsou tu tříbodové bezpečnostní pásy, nahrazující původní dvoubodové.

Na svých stránkách Mechatronik uvádí, že cílem bylo zachovat vzhled auta nezměněný, což se podařilo dokonce i v interiéru. Všechny ovládací prvky a klasické budíky zůstaly stejné, takže odlišnosti lze hledat prakticky jen ve zmíněných pásech a dalších pár drobnostech. Teprve po otevření kapoty dojde neznalý pozorovatel ke zjištění, že se v motorovém prostoru ukrývá moderní motor.

Suma sumárum se jedná o naprosto parádní záležitost, kterou si však její tvůrci nechají parádně zaplatit. Cena za Mercedes-Benz W111 M-Coupe 5.5 je totiž stanovena na mastných 400 tisíc eur, tedy v přepočtu na 10,2 milionu korun.

Je nicméně dobré vědět, že pokud se vám jednoho dne zachce vrátit W111 do úplně originálního stavu, jsou prý všechny úpravy vratné. Nám se ale auto líbí tak, jak je.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů