Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Jak využít nepotřebná auta? Tenhle umělec z nich udělá třeba pec na pizzu

Naše téma
Daniel Fuglevič | 11.06.2018
dalších 13 fotek
Pec na pizzu z Fordu Mondeo Combi. | foto: designboom.com
Fantazii se meze nekladou. Proč nepojízdné auto poslat do šrotu, když z něj můžete vytvořit pořádnou pec na pizzu? Zřejmě tohle si řekl jistý francouzský umělec, který se mimochodem přetvářením starých aut na jiné funkční objekty zabývá už dlouho.
Francouzský umělec Benedetto Bufalino již v minulosti vytvořil netradiční instalace z nepojízdných automobilů. Ze starého Audi 80 udělal dříve pouliční lampu, letitý Renault 21 přetvořil ve veřejnou lavičku a hatchback Clio zase na stůl na stolní tenis, nehledě na Seat Ibiza, z něhož se stala vířivka a další šílenosti (viz galerie).

Tentokrát si ale Bufalino vzal na paškál postarší kombík Ford Mondeo a vytvořil z něj plnohodnotnou a zcela funkční pec na pizzu. A několik pořádných italských specialit ve svém Fordu již taky upekl.

Interiér auta tedy „vykuchal“, boční okna nahradil plechovými pláty a uvnitř vytvořil z cihel patro, na němž se peče. Zbylé okolí je pak vyloženo potřebným dřevem k zajištění dostatečného žáru. V podstatě se tak jedná o klasickou zděnou pec, ale uvnitř starého Mondea.

My jen doufáme, že umělec z interiéru vozu pečlivě odstranil všechna gumová těsnění a plastové části k uchycení panelů interiéru. Jinak si asi vychutnáte pizzu s příchutí samotného auta. Taky není zřejmé, jak má pec řešený komín. Kouř tak možná proudí ven přímo předním otvorem, což taky není zrovna praktické.

Bufalino svůj nejnovější výtvor představil v rámci francouzské umělecké organizace 2Angles. Každopádně je ale škoda, že s vozem není možné hotovu pizzu zároveň i rozvážet. Už by se totiž nejednalo o pouhou pec, ale doslova o pojízdnou pizzerii.

Když někdo může v Mazdě MX-5 péct brambory a hned je prodávat (viz výše), proč by nešlo rozváženou pizzu péct rovnou za jízdy?
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů