Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

U Hennessey postavili další extrémní šestikolku

Naše téma
Jiří Švamberk | 27.09.2018
foto: Hennessey
Šestikolové monstrum Goliath má výkon 800 koní a stojí ohromujících 375 tisíc dolarů!
Hennessey je tým extrémistů, o tom netřeba. Zatím poslední sportovní projekt míří na metu 500 km/h a vzhledem k tomu, že byli schopni sebrat titul nejrychlejšího auta mocnému Bugatti Veyron, existuje skutečně reálná šance, že se jim to podaří.



Ovšem jak se zdá, ne všichni se na tomto pološíleném projektu podílejí a v „mezičase“ si staví offroadová monstra, jakým je tento šestikolový Goliath. Texaský tuner si tentokrát vzal na mušku zcela nový Chevrolet Silverado Trail Boss Z71 a stejně jako tomu bylo v případě Hennessey VelociRaptor 6x6, který postavili na základech Fordu F-150, mu přidal jednu nápravu a pod kapotou nahnal obrovské stádo amerických plnokrevníků.

Motorově jde o 6,2 litrový V8, jenž v základním nastavení nabízí 420 koní a 620 Nm, kterému u Hennessey odmontovali masivní, 2,9litrový kompresor a výsledkem je 705 koní a 915 Nm točivého momentu! Kdyby to však náhodou bylo málo, výkon lze navýšit až na 808 koní, zde však Hennessey nedává tříletou záruku, z čehož pramení, že v tomto nastavení je motor na hraně.



Jediný relevantní údaj, který firma z Texasu pustila ven, je zrychlení z 0-100 km/h za 4,5 sekundy, což je rychleji, než mnoho vyloženě sportovních aut.

Vznikne pouze omezená série 24 kusů a za každé z nich zákazníci budou muset zaplatit 375 tisíc dolarů, což je v přepočtu více než 8 milionů korun.  
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů