Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Drahá auta, závodní speciály a drift za padesát tisíc. Na Librosu začala sezona

Naše téma
Tereza Figalová | 01.05.2024
dalších 36 fotek
V Ostravě na Librosu se konalo zahájení drift a tuning sezóny, duben 2024. | foto: Deník/Tereza Figalová
Lamborghini Huracán, Nissan GT-R a americký vůz Dodge Challenger. To je jen zlomek toho, co bylo k vidění v Centru bezpečné jízdy Libros v Moravské Ostravě a Přívozu, kde se konalo zahájení tuning a drift sezony. Kromě výstavy zajímavých a krásných aut včetně supersportů si mohli návštěvníci prohlédnout také umění drifterů z České republiky, Slovenska i Polska.
Hlavním lákadlem polygonu byla americká, japonská a německá vozidla. Zájemci zde mohli vystavit vlastní vozy za vstupní poplatek padesát korun. Celá plocha tak byla přehlídkou aut zahraniční výroby, supersportů, motorek, ale i kamionů.

V Ostravě se poslední dubnovou sobotu konalo zahájení driftové a tuningové sezóny:

#video|17109339

Zadriftovat si přijelo 34 jezdců. "Byl tu třeba Marco Zakouřil, který jezdí Drift Masters, což je nejprestižnější soutěž na světě. Dále tu byli bratři Hejdovi, Petr Matušík a mnoho dalších zajímavých lidí,“ informoval Lukáš Souhrada z pořadatelské organizace Furt bokem.

Dodal, že trať byla pro soutěžící nastavená velmi těžce. „Je hodně technická, rychlá i pomalá a jezdec by na ní měl ukázat všechny své dovednosti. Výherní cena je padesát tisíc korun, kterou si v hotovosti rozdělí první tři jezdci. Pro další máme připraveny ceny ve výši dvacet tisíc korun,“ hlásil během dne Lukáš Souhrada.

Na pódiu doplnily program rozhovory s významnými hosty a různé soutěže. Areál byl pro veřejnost otevřen od devíti ráno do šesti hodin večer.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů