Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Kupé a kabrio třídy S mají po modernizaci. Verze AMG dostala nový motor

Naše téma
Dominik Valášek | 06.09.2017
dalších 31 fotek
Mercedes-Benz třídy S Kabriolet. | foto: Mercedes-Benz
Sedan třídy S je v pozměněné podobě již na trhu, ovšem modernizace kupé a kabrioletu na sebe nechala čekat až dosud, na týden před autosalonem ve Frankfurtu. Právě zde se faceliftovaná (a dvoudveřová) třída S ukáže veřejnosti poprvé.
Změny v zevnějšku se samozřejmě v rámci faceliftu odehrály, ovšem postřehne je jen skutečný znalec. Nové přední a zadní nárazníky jsou opravdu pouze kosmeticky změněny a dost možná nejzásadnějším prvkem se tak stávají nové zadní OLED světlomety s automatickým nastavením intenzity a celkem 66 LED diodami.

Uvnitř vozu se potom nachází nové podklady a vylepšené verze displejů přístrojové desky a infotainmentu. Volant používá místo fyzických tlačítek dotykové plošky a objevuje se zde i systém Energizing Comfort, ovládající skrze několik různých „nálad“ ambientní osvětlení, masážní funkce, klimatizaci a autorádio.

Příplatkový adaptivní podvozek Magic Body Control se chlubí novou kamerou lépe rozeznávající nedokonalosti silnic a upravující nastavení jednotlivých tlumičů podle potřeby. Součástí vrcholného podvozku je dále i potlačování pocitového přetížení, působícího na pasažéry podle náklonů karoserie. To nově funguje do vyšších rychlostí.

Základní motorizací je stále šestiválec o objemu tří litrů a výkonu 367 koní (270 kW), jen už nenese název S400, ale S450. Novinkou je u něj také filtr pevných částic.

Přejmenování se dočkal i základní osmiválec. Motor s dřívějším názvem S500 má pořád čtyři litry objemu, ale nyní se jmenuje S560. Jeho výkon se nicméně navýšil o 13 koní na 469 koní (345 kW) a přibyl systém vypínání válců při ustálené jízdě.

V nabídce samozřejmě figurují i dvě AMG varianty, vybavené ve standardu podvozkem AMG Sport Suspension, většími brzdami, vylepšeným výfukovým systémem nebo přední mříží chladiče „Panamericana“.

Slabšímu AMG S63 byl zmenšen objem osmiválce z 5,5 litru na rovné 4 litry, nicméně finální výkon se navýšil na 612 koní (450 kW). Svou sílu přenáší motor skrze devítistupňovou dvouspojkovou převodovku na všechna čtyři kola a z nuly na sto zrychlí S63 za 3,5 sekundy.

Paradoxně o něco pomalejší je vrcholný dvanáctiválec S65, disponující šesti litry objemu, dvěma turby a výkonem 630 koní. Tentokrát probíhá zrychlení z nuly na sto za 4,1 sekundy a to kvůli pohonu pouze zadních kol a sedmistupňové převodovce.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů