Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Třetí generace Fabie se začne vyrábět na konci srpna

Naše téma
ČTK, Redakce | 01.08.2014
Skica nové Škody Fabia. | foto: Škoda Auto
Mladá Boleslav/Kolín - V hlavním závodě Škody Auto v Mladé Boleslavi se všechno chystá na výrobu třetí generace oblíbené Fabie. Týmy pracovníků budou během dvoutýdenní celozávodní dovolené připravovat podmínky pro náběh její produkce.
Odstávka výroby ve Škodě Auto v Mladé Boleslavi, Kvasinách i Vrchlabí je naplánována od 4. do 15. srpna. Kvůli zahájení výroby nové Fabie zde provedou rozsáhlé úpravy a modernizace. Mimo jiné vzniká v montážní hale M1 zařízení pro nastavování asistenčních systémů. Kompletně se obnovuje také dopravníková technika na výstupní části montážní linky. Zařízení lakovny se modernizují a rozšiřuje se jejich kapacita.

Výroba nové Fabie by měla začít na konci srpna a poprvé by měl být vůz veřejnosti poprvé představen na říjnovém autosalonu v Paříži. Ještě předtím se ale jistě dočkáme oficiálních fotografií.

Skica nové Škody Fabia.



Automobilka zatím představila jen skicu nové Fabie, která má nižší a širší karoserii, ostřejší vzhled a designové prvky studie Vision C.

Údržba se provádí i na výrobní lince Octavie v hale M13, kde se zrychluje dopravníková technika a modernizuje se zařízení pro plnění brzdových systémů. V závodě Kvasiny je během celozávodní dovolené v centru pozornosti dokončení nové haly svařovny. Výroba převodovky DQ 200 ve Vrchlabí bude podrobena obvyklé údržbě.

V japonsko-francouzské automobilce TPCA v Ovčárech u Kolína začne celozávodní dvoutýdenní dovolená také v pondělí. "Bude se provádět údržba strojů a výrobních linek. Stále ještě potřebujeme obsadit zhruba 300 pozic, takže náborové oddělení bude po dobu odstávky fungovat," řekl mluvčí automobilky Radek Kňava. TPCA zahájila výrobu nových malých městských vozů na konci května. Předchozí modernizace závodu pro výrobu nových modelů si vyžádala investice přes šest miliard korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů