Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota ukázala nový Auris. V nabídce budou hned dvě hybridní verze

Naše téma
Jan Zajíc | 06.03.2018
Toyota Auris. | foto: Toyota
Toyota představuje novou generaci modelu Auris. Zástupce nižší střední třídy samozřejmě dostal nový design, ještě víc ale zaujme technikou. Obejde se totiž bez dieselů.
Japonská automobilka se rozhodla vyřadit naftové motory z nabídky pro Evropu. Takže zatímco současný Auris může pohánět jedna z pěti nabízených konvenčních motorizací, případně jedna hybridní, u nové generace dojde k výraznému zeštíhlení - tedy co se té tradiční části týče.

Coby základ je nachystán čtyřválec 1.2 Turbo, disponující výkonem 116 koní (85 kW). A to je z oblasti běžných spalovacích motorizací vše. Dále se objeví motorizace známá z Priusu a crossoveru C-HR, tedy hybridní 1.8 HEV o výkonu 122 koní (90 kW). Úplnou novinkou je ovšem výkonnější dvoulitr 2.0 HEV, nabízející 180 koní (132 kW) výkonu.

Nový Auris stojí na platformě TNGA (Toyota New Global Architecture) a automobilka slibuje, že zajišťuje nejen komfort a bezpečnost, ale také zajímavé jízdní vlastnosti. Všechny verze Aurisu mají být vybaveny víceprvkovým zadním zavěšením.

Sportovnější vzhled
Toyota tvrdí, že chtěla z nového Aurisu vytvořit "nejodvážnější a nejdynamičtější" hatchback na trhu. Jestli se jí to povedlo, necháme na vašem posouzení. Pravdou ale je, že alespoň na prvních fotkách novinka působí sportovněji a nápaditěji než předchůdce. 

Mohou za to především výrazné nárazníky i zajímavě tvarované světlomety. A svoje odvede i dvoubarevné lakování karoserie.

Lehce se změnily také rozměry. Nový Auris je ve srovnání s předchůdcem o 40 milimetrů delší, což znamená délku 4370 mm. O stejnou hodnotu se protáhl rozvor, který tedy dosahuje 2640 mm. Další údaje zatím neznáme, zajímal by nás především objem zavazadlového prostoru.

Kromě toho ale dosud neznáme ani podobu interiéru, jeho snímky zatím Toyota nezveřejnila. A čekáme i na informace o termínu, kdy se nový Auris dostane do prodeje.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů