Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota nabízí aplikaci pro mladé řidiče. Rychlou jízdu trestá hudbou od rodičů

Naše téma
Daniel Fuglevič | 21.08.2017
Zaujmout holku rychlou jízdou a muzikou? S aplikací od Toyoty asi těžko... | foto: youtube.com
Mladí řidiči s ještě „mokrým“ řidičákem a vysokým sebevědomím jsou prý jednou z potenciálně nebezpečných skupin řidičů. Toyota proto nyní vytvořila chytrou mobilní aplikaci, která podle ní tyto řidiče vede k zodpovědné jízdě.
Aplikace Safe & Sound míří přímo na mladé řidiče, kteří zrovna dostali řidičák, ale jejich rodiče z této noviny nemají zrovna radost a za volant by svého potomka raději ani nepustili. Průzkumy totiž ukazují, že jeden z pěti mladých řidičů zažije bouračku už během prvního roku řízení a nejčastěji je příčinou rychlá jízda či nepozornost kvůli používání mobilu za volantem.

Ke každému mladickému jezdění s pocitem svobody samozřejmě patří hudba puštěná z reproduktorů, a právě na této myšlence aplikace funguje.

Smartphony "mlaďocha" a rodičů se totiž díky aplikaci Safe & Sound spárují, a jakmile rodiče svého potomka pustí za volant a zadají v aplikaci povolení k řízení, nastupují na řadu vychytané funkce.

Ihned po rozjezdu aplikace přes pohybový senzor zablokuje mladému řidiči možnosti hovoru, zpráv, sociálních sítí a dalších upozornění, které by jej mohly rozptylovat. To nejzajímavější ale přináší až spolupráce s hudební aplikací Spotify, v níž musí mít obě skupiny – rodiče i nevyježděný řidič – sestaveny vlastní playlist.

Když bude řidič dodržovat povolenou rychlost, z reproduktorů bude hrát díky propojení telefonu s audio systémem v autě jeho oblíbená hudba. Když však aplikace díky GPS zjistí překročení rychlostního limitu, automaticky spustí playlist písniček od rodičů. A to se chudákovi s mokrým řidičákem určitě líbit nebude.

Stejný trest přijde i ve chvíli, kdy se bude řidič snažit ovládat smartphone za jízdy.

Na demonstraci aplikace se můžete kouknout na videu níže. Vysokou popularitu bychom však inovativní aplikaci od Toyoty asi zrovna nepředpovídali, ale jako vtipná hračka možná pár rodičů pobaví. Pokud tedy budou vědět, co je to Spotify… 

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů