Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota konečně úplně odhalila nové Aygo. Vypadá naštvaně

Naše téma
Redakce | 04.03.2014
dalších 22 fotek
Toyota Aygo. | foto: Toyota
Ženeva /FOTOGALERIE/ - Toyota na ženevském autosalonu představila nové Aygo. Malé auto do města se bude stejně jako sourozenci Peugeot 108 a Citroën C1 vyrábět v kolínské automobilce TPCA. Prodávat se začne v červnu.
Zatímco Citroën i Peugeot sázejí především na oblou roztomilost, Aygo vypadá docela přísně. Skoro až naštvaně. Hlavním desigovým prvkem je výrazné "X" vymezující prostory kolem masky chladiče a oproti francouzské dvojici vypadá dynamičtěji i silueta, na čemž má největší podíl stoupající spodní linka bočních oken.

Toyota Aygo.


Netradičně Toyota přistoupila k možnostem individualizace, na karoserii totiž najdeme vyměnitelné plastové díly - celkem jich je deset. Barevné provedení karoserie tak půjde doplnit v podstatě libovolnou kombinací vyměnitelných prvků.

Rozměrově je samozřejmě vůz takřka totožný jako francouzská dvojice a stejně jako Peugeot a Citroën, také Aygo bude k dispozici v pětidveřovém i třídveřovém provedení. Dostane se i na "polokabriolet" s posuvnou plátěnou střechou. Pro zavazadla je k dispozici kufr o objemu 168 litrů.

Toyota Aygo.


Aygo je prvním z trojčat, které nám umožňuje nahlédnout do interiéru nové generace kolínských prcků. Kabina po vzoru exteriéru nabídne široké možnosti přizpůsobení vzhledu vlastnímu vkusu a i zde najdeme vyměnitelné plastové díly. Jedinou skutečně danou barvou je lak karoserie viditelný na částech dveří.

Toyota podle očekávání tvrdí, že uvnitř došlo ke zlepšení ve všech myslitelných směrech. A i když jde o malý vůz, slibuje, že se na zadní sedadla pohodlně usadí dva dospělí cestující.

Sympatický je seznam výbavy, a to i té příplatkové. Aygo totiž podobně jako dva Francouzi nabídne řadu prvků výbavy, které nejsou v tomto segmentu úplně obvyklé. Připlatit si například lze za kožené čalounění. Jinak v základu najdeme rádio s USB č multimediální systém x-touch se sedmipalcovým dotykovým displejem a s funkcí MirrorLink. Ta umožňuje propojední auta s chytrým telefonem a "promítání" jeho systému právě na obrazovku.

Toyota Aygo.



V době uvedení do prodeje budou moci zájemci zvolit ze tří motorizací. Všechny však používají zážehový stejný litrový tříválec VVT-i s výkonem 69 koní a s točivým momentem 95 N.m. Spotřeba v základním provedení s pětistupňovou manuální převodovkou má činit 4,1 l/100 km, v úsporné verzi Eco s prodlouženým čtvrtým a pátým rychlostním převodem a s pneumatikami s nízkým valivým odporem dokonce 3,9 l/100 km. Třetí možnost představuje agregát zkombinovaný s robotizovanou převodovkou x-shift.

Toyota Aygo.


Druhá generace Toyoty Aygo se u nás začne prodávat v červnu, ceny zatím výrobce neprozradil.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů