Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

TOP10: Tohle jsou nejlevnější auta v Česku

Naše téma
Redakce | 12.06.2013
dalších 9 fotek
Dacia Logan. | foto: Dacia
Praha /FOTOGALERIE/ - Koupit v České republice nové auto za méně než 200 tisíc korun je docela hračka, výrobci jich nabízejí dost. Ale které vozy jsou úplně nejlevnější?
Náš žebříček 10 nejdostupnějších automobilů vychází z aktuálních oficiálních ceníků. Je samozřejmě možné, že si u jednotlivých dealerů v případě koupě vybojujete ještě o něco příjemnější cenu, nebo zajímavější výbavu. Částky jsou uvedeny s DPH a platí při koupi základních výbav a při platbě v hotovosti.

Pod každým popisem pak najdete i odkaz na kompletní ceník.

10. Opel Corsa: od 184 900 Kč
Opel Corsa.



Třídveřová Corsa v základní výbavě Selection a litrovým tříválcem (65 koní) je nejdostupnějším Opelem na českém trhu. Nabízí ABS s brzdovým asistentem, čelní airbagy pro řidiče a spolujezdce, posilovač řízení, centrální zamykání, elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka v barvě karoserie, výškově nastavitelný volant, výškově a podélně nastavitelné sedadlo řidiče, denní svícení, sadu na opravu pneumatik či tónovaná skla. Chybí naopak klimatizace, rádio či ESP. Jestli se vám Corsa líbí, určitě si pořádně prostudujte ceník, který vypadá složitě, ale můžete v něm najít řadu cenově zajímavých kombinací. Pětidveřová varianta startuje na 199 900 Kč.

Ceník (zobrazíte kliknutím)

9. Seat Mii: od 183 900 Kč
Seat Mii.


Seat Mii je sourozencem Škody Citigo (viz níže) a Volkswagenu up! (do žebříčku se nevešel). Nejlevnější je třídveřové provedení s litrovým tříválcem o výkonu 60 koní a základní výbava Reference zahrnuje ABS, airbag řidiče a spolujezdce, boční airbagy vpředu, ukotvení dětské sedačky ISOFIX, denní svícení, sadu na opravu pneumatik, tónovaná skla, přípravu pro rádio, 2 reproduktory a anténu, elektrický imobilizér, či 12V zásuvku vpředu. Rádio, klimatizace a ESP jsou za příplatek. Pětidvéřové Mii začíná na 192 900 Kč.

Ceník

8. Škoda Citigo: od 181 900 Kč
Škoda Citigo.


„Česká" verze městského mini od koncernu VW je u nás nejlevnější. Základní provedení má samozřejmě tříválec 1,0 MPI (60 koní) a výbava je stejná jako u Seatu Mii. Rádio, klimatizace a ESP jsou také za příplatek. Zajímavou nabídkou je paket Active Plus, který sice navýší cenu vozu o 5 100 korun, ale přidá výbavu v hodnotě 12 tisíc: elektrické ovládání oken vpředu, centrální zamykání s dálkovým ovládáním (jeden sklopný klíček), Safe systém, výškově nastavitelné sedadlo řidiče a dvoutónovou houkačku. Pětidvéřová varianta vyjde nejlevněji na 191 900 Kč.

Ceník

7. Toyota Aygo: od 179 900 Kč
Toyota Aygo.


První z kolínských trojčat je nabízeno s litrovým tříválcem VVT-i o výkonu 68 koní a s třídvéřovou karoserii. Základní výbava Aygo vypadá docela slušně, zahrnuje například manuální klimatizaci, výškově nastavitelný volant, elektrický posilovač řízení, 12V zásuvku, audiosystém s rádiem s funkcí RDS a CD přehrávačem, ABS, elektronickou distribuci brzdné síly (EBD), systém řízení stability vozidla (VSC), airbagy přední i boční u řidiče a spolujezdce, hlavové airbagy pro první i druhou řadu sedadel, ISOFIX na zadních sedadlech nebo imobilizér. Za pět dveří připlatíte dalších 10 tisíc korun.

Ceník

6. Peugeot 107: od 175 000 Kč
Peugeot 107.


Druhé z kolínských trojčat na jaře výrazně zlevnilo a k dispozici je se stejným tříválcem jako Aygo. Základní výbava Access je však oproti Toyotě výrazně chudší. Chybí boční a hlavové airbagy, ESP, klimatizace i rádio. Praktičtější pětidvéřová varianta startuje na 185 000 Kč.

Ceník

5. Chevrolet Spark: od 170 600 Kč
Chevrolet Spark.


Spark má oproti dosud uvedeným automobilům výhodu v podobě pětidvéřové karoserie, stále však jde o malé městské vozítko. Základní motorizací je litrový čtyřválec s výkonem 68 koní a nejlevnější stupeň výbavy LS obsahuje 6 airbagů (přední, boční, okenní), ABS, ISOFIX, dětskou pojistku, tónovaná skla, posilovač řízení, denní svícení, sadu pro opravu pneumatik, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, imobilizér. Chybí tedy klimatizace, ESP, výškově nastavitelný volant, centrální zamykání či rádio.

Ceník

4. Ford Ka: od 169 990 Kč
Ford Ka.


Tenhle sympatický drobek, který se vyrábí pouze jako „třídvířko", výrazně zlevnil teprve před několika dny. V základu nabídne motor Duratec o objemu 1,2l a s výkonem 69 koní. Ve výbavě Trend najdeme třeba čelní airbagy řidiče a spolujezdce, ABS, palubní počítač, systém Stop-Start, elektrický posilovač řízení s variabilním účinkem, denní svícení, 12V zásuvku, sadu na opravu pneumatik, tónovaná skla, ISOFIX, imobilizér, výškově nastavitelný volant a pouze přípravu pro rádio (střešní anténa a kabeláž). Kromě rádia nejlevnější Ka postrádá klimatizaci, ESP a centrální zamykání. Zajímavě proto vypadá Sada Cool za 25 500 korun, která obsahuje manuální klimatizaci, rádio s CD přehrávačem s možností přehrávat soubory MP3 a 6 reproduktorů.

Ceník

3. Citroën C1: od 169 900 Kč
Citroën C1.


Citroën je z kolínských sourozenců v základu nejlevnější a za 169 900 korun můžete mít dokonce i pětidvéřové provedení a ve speciální sérii Furio. V rámci aktuální akce CashBack totiž můžete C1 koupit se slevou až 82 600 korun. Výbava Furio obsahuje například čelní airbagy řidiče a spolujezdce, elektrický posilovač řízení, výškově nastavitelný volant, ISOFIX, systémy ABS, EBD, EBA a systém řízení jízdní stability při brzdění v zatáčce (CSC), manuální klimatizaci, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektricky ovládaná přední okna, rádio s přehrávačem CD (AM/FM, RDS, přehrávač CD, 4x repro, digitální hodiny), přední mlhovky, LED diodová světla v předním nárazníku pro denní svícení a plnohodnotné náhradní ocelové kolo. Chybí ESP, boční a hlavové airbagy a ani připlatit nelze za palubní počítač.

Ceník

2. Dacia Sandero: od 164 900 Kč
Dacia Sandero.


Dacia má pověst výrobce hodně levných aut a umístění v žebříčku tomu nasvědčuje. Sandero v základu nabídne čtyřválec 1,2 l s výkonem 75 koní, startovací výbava Access pak zahrnuje ABS s brzdovým asistentem, stabilizační systém ESC, protiskluzový systém ASR, systém kontroly nedotáčivosti CSV, airbagy pro řidiče a spolujezdce – i boční, ISOFIX a hydraulický posilovač řízení. Zato úplně chybí palubní počítač, centrální zamykání, elektrické ovládání oken, vyhřívaná zrcátka, výškově nastavitelný volant, výškově nastavitelné sedadlo řidiče, rádio, klimatizace. To vše je dostupné až u vyšších výbav – buď ve standardu, nebo za příplatek.

Ceník

1. Dacia Logan: od 159 900 Kč
Dacia Logan.


Ano, titul nejlevnějšího vozu v České republice patří Dacii. Logan za 159 900 korun nabídne především slušnou prostornost i praktičnost. Základní motorizaci opět představuje dvanáctistovka s výkonem 75 koní a i nejlevnější výbava Access je stejná jako u Sandera. Nabízí tedy poměrně dost bezpečnostních prvků, postrádá však většinu zábavních a komfortních částí výbavy, za které si nelze ani připlatit a k dispozici jsou až u vyšších specifikací. A ještě poznámka na závěr: už brzy dorazí i kombík.

Ceník

Jestli vás tento žebříček zaujal, nebo prostě máte rádi auta, navštivte autorův nový facebookový blog, kde se mimo jiné můžete podílet na výběru obsahu dalšího podobného srovnání. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů