Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Taky už jste slyšeli, že jsou Volva tanky? Tohle k němu má docela blízko

Naše téma
Daniel Fuglevič | 18.10.2017
Volvo V70 ve formě tanku. | foto: positron--/reddit.com
Určitě znáte ono rčení, že Volva jsou doslova „švédské tanky“ na čtyřech kolech. Jistý majitel kombíku V70 se ale rozhodl, že v případě jeho auta nebude stačit pouhé slovní přirovnání, ale ideální bude dát okolí mnohem přesněji najevo, čím to vlastně jezdí.
Na sociální sítí Reddit se objevila fotka zachycující britského majitele staršího Volva V70, který svůj vůz doslova transformoval do podoby tanku.

Lichotivé označení si Volvo napříč svou minulostí vydobylo samozřejmě kvůli své posedlosti odolností a bezpečností posádky uvnitř auta. Tento vlastník prostorného kombi tak původní filozofii rozvedl do absurdna a celé auto z venku upravil.

Karoserie dostala nové pláty znázorňující pancíř, okna dostala na okrajích zatemnění, přibyly mříže na zadních oknech a na spodní část dveří byla na oko připevněna další kola.

Hlavním prvkem je ale určitě falešná věž s kanónem. Ta byla vytvořena z klasického střešního boxu a nejspíš kusu PVC trubky.

Nakonec nesmělo chybět propracované maskování v barvách zelené a černé. Prozatím se bohužel objevily pouze dvě fotky tohoto výtvoru, a tak je těžké usuzovat, zda je Volvo upraveno třeba i uvnitř.

V rámci aerodynamického odporu tato úprava vozu nepochybně uškodila. Na druhou stranu, od kdy se u tanků hledí na aerodynamiku? Navíc, tady jde přece o naprostou recesi a hlavní schopností je nadchnout bizarním tankem okolí.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů