Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle je jediná Tesla Model S s karoserií kombi na světě. Chystají se další kusy

Naše téma
Daniel Fuglevič | 30.01.2018
dalších 6 fotek
Tesla Model S s karoserií kombi. | foto: QWest
Pokud byste v nabídce americké Tesly hledali nějaký praktický kombík, hledali byste těžko. Možná právě proto se jedna firma v Anglii rozhodla upravit známý Model S a dopřát mu pořádný kufr. Jestli ovšem výsledek lahodí oku, to musíte posoudit sami.
Za Teslu Model S s karoserií kombi jsou zodpovědní specialisté z dílny QWest v anglickém Norfolku. Základem byl starší typ P90D, který dokáže zrychlit na 96 km/h za 2,8 vteřiny.

Tento údaj je přitom vskutku důležitý, jelikož vytvořením kombíku z původně elektrického liftbacku u QWest dosáhli zajímavého prvenství a „rekordu“. Nehledě na to, že se jedná o první kombík se značkou Tesla na přídi, taktéž jde o vůbec nejlépe akcelerující kombík na světě.

Čas zrychlení totiž zůstal i po přestavbě na kombi identický jako u sériového liftbacku. Bylo to možné díky lehké konstrukci nové „nadstavby“ vzadu, která je kompletně vytvořená z karbonu. Absencí původních plechů pak Tesla zhubla ještě o dalších 12 kg, přestože je rozměrnější.

Páté dveře se klasicky otevírají na vzduchových vzpěrách a víko udržují nahoře. Objem zavazadlového prostoru se zvětšil o 210 litrů, takže celkově kombík nabízí 955 litrů objemu. Se složenými sedačkami až 1850 litrů. A to je jednoduše dostatek, abyste vzadu mohli vozit středně velkého psa, jak ukazuje video na konci článku.

Vývoj a úprava vozu zabraly asi 12 měsíců a QWest zmiňuje, že kvalita vyhotovení má odpovídat těm nejvyšším standardům. Fotografie vnitřku zavazadlového prostoru však firma zatím nezveřejnila.

Samotná Tesla podle všeho o projektu ví a fandí mu. Kombík se nakonec ukáže i naživo v květnu na autosalonu v Londýně. V případě dostatečného počtu zájemců je dílna ochotná vyrobit dalších 20 kusů. O ceně však ještě nepadlo ani slovo. 

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů