Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

TipCars Pražský Rallysprint je tu opět. Na startu bude i úřadující mistr Evropy

Naše téma
Radek Pecák | 29.11.2018
dalších 15 fotek
Snímek z minulých ročníků Pražského Rallysprintu | foto: Marek Felt
Přes šedesát posádek se představí v sobotu divákům v Praze při šesti rychlostních zkouškách tradičního Tipcars Pražského Rallysprintu. Usednou i do několika aut specifikaci WRC nebo zajímavých historických vozů, například Lancie Delta HF Integrale.
Centrem závodního dění se stane opět vrch Strahov, kde se pojedou čtyři z celkových šesti plánovaných rychlostních zkoušek. Ty zbývající dvě jezdci absolvují na trati v okolí Točné.

Pořadatelům se i letos přihlásila řada vynikajících jezdců z České republiky, ale i ze Slovenska. Ti ještě jednou vytáhnou z garáží řadu speciálů WRC, k vidění bude samozřejmě i množství vozů kategorie R5 a rovněž historických závodních aut.

Velkým tahákem se určitě stane první tuzemské představení novinky Volkswagenu. Jejich Polo GTI R5 bude krotit Vojtěch Štajf, který bude spoléhat na navigování svého sponzora. Tím je miliardář Karel Janeček. Kromě něho se na sedadlo spolujezdce posadí i řada dalších známých osobností, včetně například olympijského vítěze Romana Šebrleho.

Diváky, kteří se ke sledování závodu dostanou po zakoupení vstupenky v ceně 250 Kč, určitě rozehřejí i souboje domácího Václava Pecha s úřadujícím mistrem Evropy, kterým je Rus Alexej Lukyanuk. Oba budou řídit Ford Fiesta R5. Kromě zmíněného Pola GTI R5 a plejády Škod Fabia R5 bude na pražských rychlostních zkouškách k vidění i Hyundai R5. To zatím v Česku bylo k vidění pouze na Barum Rallye, kde ho pilotoval hvězdný Dani Sordo.

Program začíná již v osm hodin ráno. Po zkouškách na Točné se první strahovský okruh pojede od 10.30 a závodit se v okolí zdejších stadionů bude až do odpoledních hodin.

Pořadatelé apelují na diváky, aby přišli s dostatečným předstihem. Jinak totiž hrozí, že se na atraktivní místa kvůli obtížným přístupům nedostanou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů