Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tesla modernizovala Model S. Sedan dostal novou příď a rychlejší dobíjení

Naše téma
Redakce | 13.04.2016
další 4 fotky
Tesla Model S. | foto: Tesla Motors
Americký výrobce elektrických aut Tesla Motors modernizoval svůj sedan Model S. Změny se dotkly převážně vzhledu, ale několik novinek najdeme také v interiéru.
Design Modelu S následuje SUV Model X a nedávno představený Model 3. Sedan tedy dostal novou přední masku a jiný nárazník, vše doplňují navíc i nové LED světlomety.

Zájemci si dále budou moci vybrat nové prvky výbavy, například vyhřívaná a ventilovaná sedadla nebo kabinový HEPA filtr, který má podle Tesly z interiéru odstranit až 99,97 % emisních částic, alergenů a bakterií. Širší je také nabídka dřevěných dekorů. Standardem se pak stávají vyhřívaná přední sedadla, bezklíčový přístup, multimediální systém s obrovskou 17palcovou obrazovkou, navigace, dešťový senzor či zadní kamera.

Tesla Model S.


Výbavu lze ještě rozšířit například o kožené čalounění, ambientní osvětlení, vyhřívané zadní sedačky nebo vyhřívaný volant.

V oblasti pohonu ke změnám nedošlo. Tesla tedy nabízí čtyři verze. Základní S 70 s pohonem zadních kol nabízí výkon 320 koní (235 kW) a dojezd 370 kilometrů. Verze S 70D s pohonem všech kol a dvěma elektromotory poskytuje 333 koní (245 kW) a dojezd 386 km.

Zájemci o rychlejší svezení mohou sáhnout po provedení S 90D se dvěma elektrickými motory, což opět znamená pohon všech kol, které dávají systémový výkon 423 koní (311 kW) a točivý moment až 659 Nm. Tato verze dokáže zrychlit z klidu na 60 mil v hodině (96 km/h) za 4,2 sekundy. Na plně nabité baterie prý ujede 473 km.

Tesla Model S.


Vrcholné provedení S P90D nabídne dokonce 470 koní (345 kW) a až 970 Nm. Akcelerace z nuly na 96 km/h vyžaduje pouhé 3,1 sekundy. Dynamiku lze navíc ještě vylepšit paketem Ludicrous, který umí dočasně zvýšit výkon na 540 koňských sil (397 kW) a také dokáže zkrátit čas potřebný ke zrychlení na 96 km/h z na 2,8 sekundy.

Zajímavou novinkou, jež by neměla zůstat v případě elektromobilu zůstat bez povšimnutí, je 48ampérová nabíječka, která urychlí dobíjení baterií. Přesný čas však zatím neznáme. Za příplatek si zákazníci mohou objednat i 72A dobíjení.

Do prodeje omlazený Model S zamíří už brzy, základní cena byla stanovena na 71 500 amerických dolarů, což je zhruba 1,7 milionu korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů