Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tenhle Volkswagen Amarok by u Božího Daru neuvízl.. Pro jistotu má defibrilátor

Naše téma
Radek Pecák | 18.01.2019
Volkswagen Amarok v "islandské" specifikaci | foto: Arctic Trucks
Společnost Arctic Trucks se specializuje na úpravy terénních vozů. Proslavila se i díky práci na Toyotě Hilux, která s posádkou pořadu BBC Top Gear dokázala dojet na severní pól.
Jestliže někde panuje opravdu krutá zima, pak se nepochybně vyplatí sáhnout po produktech firmy Arctic Trucks. Specializuje se totiž na přestavby terénních aut na speciály schopné překonat i ty nejextrémnější podmínky. Aby také ne, když její sídlo je na Islandu, kde se střídají ledovce se sopečnou krajinou.

Kromě již zmíněné Toyoty Hilux si specialisté firmy vzali v minulých letech do parády také třeba Isuzu D-Max a rovněž Nissan Navara.

Volkswagen Amarok je verzi Arctic Trucks na první pohled dobře rozpoznatelný od klasického pick-upu divize Volkswagen Užitkové vozy, který si můžete koupit i u tuzemských dealerů značky.

Například má o dvacet pět milimetrů zvýšený podvozek a řádně rozšířené blatníky. To proto, aby na nápravy bylo možno namontovat obří kola s odolnými pneumatikami.

Na hraně kapoty pak se nachází kryt proti odlétajícím kamínkům. Výbava byla také patřičně obohacena. Kromě defibrilátoru, který by se mohl hodit v případě, že lékařská pomoc je příliš daleko, může posádka využívat i přenosnou elektrocentrálu, vysílačku a další důležité věci.

Motor úpravy nepotřeboval. Vůz pohání standardní třílitrový šestiválcový turbodiesel s výkonem 221 koní. Nosnost takto upraveného amaroku je 1154 kilogramů a i s takto naloženým autem lze zdolat pětačtyřicetistupňová stoupání.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů