Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volvo neuhlídalo novou XC40. Automobilce omylem unikly záběry malého SUV

Naše téma
Daniel Fuglevič | 18.09.2017
dalších 11 fotek
Volvo XC40. | foto: Volvo
Očekávané malé SUV XC40 veřejnost zřejmě ještě neměla spatřit. Jenže automobilce unikly záběry z propagačního videa a na nich už můžeme novinku vidět vlastně naplno. A to jak zvenku, tak zevnitř.
Oficiálně se nám má nové Volvo XC40 ukázat až 21. září, jistá maďarská pobočka automobilky však prý neúmyslně zveřejnila upoutávku, ze které pocházejí uniklé záběry nového modelu.

Jak jsme očekávali, produkční vůz vychází z dřívějšího konceptu 40.1 a rozdílů mnoho nenajdeme. Vůz každopádně přesně zapadá do designového jazyku značky a svou velikostí se umisťuje pod větší XC60 a XC90. Konkurenty XC40 budou například BMW X2 nebo Audi Q2.

Rovněž uvnitř se dočkáme klasického švédského stylu, přičemž zjednodušené středové konzoli dominuje velký dotykový displej. Již z dřívějška také víme, že designéři třeba přesunuli reproduktory ve dveřích, aby zvětšili odkládací prostory, do nichž teď umístíte lahve s pitím, notebook či tablet. Nachází se tu také přihrádka na telefon s bezdrátovým dobíjením.

V rámci techniky je XC40 prvním modelem postaveným na nové modulární platformě, kterou Volvo sdílí s vozy svého čínského vlastníka Geely. Pod kapotou novinky lze očekávat zcela nový 1,5litrový přeplňovaný tříválec, řadu čtyřválců a rovněž plug-in hybridní ústrojí.

Podrobnější informace se tedy dozvíme už příští týden během oficiálního představení. Do prodeje se Volvo XC40 dostane až příští rok.  
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů