Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Suzuki v Ženevě představí Celerio. Malý hatchback dorazí na konci roku

Naše téma
Redakce | 08.02.2014
Suzuki Celerio. | foto: Suzuki
Praha - Japonská automobilka Suzuki si pro letošní ženevský autosalon přichystala odhalení nového modelu Celerio. Novinka míří do segmentu nejmenších vozů a podle výrobce chce bodovat především svou prostorností a nízkou spotřebou paliva.
Charakteristickými rysy nového modelu pak má být "důmyslně řešené uspořádání vnitřního prostoru, zeširoka se otevírající dveře pro snadné nastupování a velký zavazadlový prostor".

Detailnější informace zatím Suzuki neprozradilo. Ale můžeme si pomoct i jinak. V těchto dnech má totiž stejný model premiéru na autosalonu v indickém Dillí. I když se technika tamní verze může od té evropské lišit, rozměry a vzhled by se měly shodovat.

Suzuki Celerio.



Proto víme, že novinka je 3,6 metru dlouhá, 1,6 metru široká a na výšku měří 1,65 metru. Rozvor náprav činí 2425 milimetrů. Zavazadlový prostor má objem 235 litrů. I z těchto hodnot lze usuzovat, že by Celerio mohlo v evropské nabídce nahradit stárnoucí Alto.

Indickou variantu pohání litrový tříválec spřažený buď s  manuální nebo automatizovanou převodovkou. Co se objeví pod kapotou evropského Celeria bychom se měli dozvědět nejpozději 4. března, tedy krátce před zahájením ženevského autosalonu. Příchod nového modelu na český trh pak lze očekávat koncem roku 2014.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů