Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Suzuki představuje speciální edici nového Swiftu Sport

Naše téma
Jiří Švamberk | 09.05.2019
dalších 9 fotek
Suzuki představuje speciální edici nového Swiftu Sport | foto: Suzuki
Bohužel, z nějakého nepochopitelného důvodu bude k dispozici pouze v Nizozemí. A ještě k tomu v počtu 30 kusů.
Suzuki Swift Sport poslední generace je na českém docela novinka, přestože jinde ve světě už se nějakou dobu prodává. A rozhodně velmi dobře. I tak ale japonský výrobce představuje speciální edici malého ostrého hatchbacku, který je pojmenován po slavném motocyklu Suzuki Katana.


 
Suzuki Katana se začala vyrábět v roce 1981 a letos se toto jméno znovu vrací na scénu. Nicméně jestli je nový Swift Sport Katana zamýšlen jako podpora prodejů a forma oprášení legendárního jména, pak zůstává záhadou, proč Suzuki tuto edici uvede pouze na holandský trh, a to ještě v počtu mrzkých 30 kusů.
 
Katana vznikne ve dvou barevných provedení, vždy po 15 kusech. Hádáte správně, stříbrná metalíza Premium Silver a perleťově černá Super Black jsou barvami motocyklu Suzuki Katana.

Suzuki představuje speciální edici nového Swiftu SportSuzuki představuje speciální edici nového Swiftu Sport

 
Edice Katana se od standardního Swiftu Sport liší červenými akcenty okolo masky chladiče, černými kryty vnějších zpětných zrcátek, černými 18placovými koly z lehké slitiny OZ Racing, bočními nástavci prahů a dalšími designovými prvky, jako jsou japonský znak pro katanu na bocích. Uvnitř je volant se silnějším věncem, polokožené sportovní sedačky a podlahové rohože s vyšitým nápisem Katana.
 
O motoru tisková zpráva nemluví, takže se počítá se stejnou turbenou zážehovou jednotkou klasického Swiftu Sport. Ovšem technika stejná není. Katana má nový snížený podvozek, který lze nastavovat, rozpěru v motorovém prostoru a vylepšený výfukový systém. V Holandsku se katana bude prodávat zhruba o 100 tisíc Kč dráž. Ovšem vzhledem k počtu 30 kusů je cena adekvátní.
 
V galerii se na Suzuki Swift Sport Katana můžete podívat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů