Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Suzuki Baleno vyráží proti Fabii a Fiestě. Má největší kufr ve své třídě

Naše téma
Redakce | 17.09.2015
dalších 9 fotek
Suzuki Baleno. | foto: Suzuki
Automobilka Suzuki na frankfurtském autosalonu představila model Baleno. Novinka bude chtít konkurovat vozům typu Ford Fiesta, Volkswagen Polo či Škoda Fabia.
Vnějšími rozměry mezi taková auta skvěle zapadá, dokonce je lehce překonává: na délku měří 3999 milimetrů (pro srovnání, Škoda Fabia má 3992 mm), na šířku 1745 mm a na výšku 1470 mm. Rozvor náprav dosahuje 2520 mm (u Fabie 2470 mm).

Suzuki slibuje dostatek místa pro pět pasažérů a také poměrně velký zavazadlový prostor: má objem 355 litrů, což je nejlepší hodnota v segmentu.

Suzuki Baleno.


Kabina však nabídne i moderní technologie. Pro vyšší úrovně výbavy je k dispozici multimediální systém se sedmipalcovým dotykovým displejem a možností propojení s chytrým telefonem. V ceníku se objeví také zadní kamera, adaptivní tempomat či nouzové brzdění.

Baleno stojí na nové platformě, která je prý o 15 procent lehčí než ta dosud používaná, ale současně je pevnější. Podvozek vpředu využívá nápravu typu MacPherson, vzadu je torzní příčka. Vůz váží jen necelých 900 kilogramů.

Suzuki Baleno.



I proto Suzuki mohlo sáhnout po malých motorech. Základem je atmosfericky plněná dvanáctistovka s výkonem 90 koní (66 kW) a 120 Nm točivého momentu, která bude k dispozici s pětistupňovým manuálem, případně s automatickou převodovkou CVT.

Výrobce tuto jednotku nabídne i s "mild-hybridním" systémem SHVS, který umí "uskladnit" brzdnou energii a v případě potřeby ji využít při rozjezdech či startech.

Na vrcholu nabídky je přeplňovaný litrový tříválec disponující výkonem 112 koní (82 kW) a nejvyšším točivým momentem 170 Nm. Standardně k němu bude dodávána opět pětistupňová ručně řazená převodovka, Suzuki však nabídne i šestistupňový automat.

Do prodeje nové Baleno zamíří na jaře příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů