Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Subaru představilo nový Outback. Zvenku vypadá podobně jako předchozí generace

Naše téma
Jiří Švamberk | 18.04.2019
dalších 20 fotek
Nové Subaru Outback v americké specifikaci (2020) | foto: Subaru
Zatím jsou potvrzeny dva zážehové motory. V Americe dostane drsnější vzhled a výbavu v podobě voděodolného čalounění interiéru.
Jednou z velkých hvězd newyorského autosalonu je nové Subaru Outback, mix kombíku a SUV, které přijíždí ve své již šesté generaci. Zatím jde pouze o americkou verzi, takže evropské modely se mohou od právě představovaného auto lišit nejen designovými detaily, ale také motory.
 
Na Východním pobřeží představovaný Outback šesté generace pohání dvojice zážehových motorů, které si Američané mohou dopřát také u Legacy, které se u nás v Evropě neprodává. Nový Outback je poháněn zážehovým přeplňovaným čtyřválcem s protiběžnými písty s objemem 2,4 litru, který dosahuje velmi pěkných 260 koní a 376 Nm točivého momentu. Druhým motorem je zážehový atmosféricky plněný čtyřválec boxer s objemem 2,5 litru a výkonem 182 koní a točivým momentem 239 Nm.

Obě motorizace spolupracují s bezstupňovou převodovkou Lineartronic, která přenáší hnací sílu motoru na všechny čtyři kola.
 
Přestože vypadá velmi podobně předchozí generaci, jak to u Subaru bývá, ta pravá revoluce se odehrála pod kabátkem. Nový Outback je postaven na zcela nové globální platformě Subaru SGP, která ve srovnání s už beztak tuhým předchozím modelem nabízí torzní tuhost vyšší o 70 %! Výrobce uvádí, že přední část vozu dokáže pohltit až o 40 % větší náraz a mezi velmi zajímavé novinky patří i ta, že standardní výbavou všech outbacků je adaptivní tempomat, který i nadále lze přepnout na klasický.

Nové Subaru Outback v americké specifikaci (2020)

 
Interiér je úplně jiná písnička, zde novu generaci jistojistě poznáte. Většina výbav (jaké o v Evropě budou se zatím neví) dostane 11,6palcový středový displej infotainmentu. Výbava Onyx nabídne voděodolné čalounění interiéru a nově je volitelně k dispozici bezkontaktní otevírání víka zavazadelníku.
 
Termín představení v Evropě bude teprve oznámen.

Šestou generaci Outbacku si můžete prohédnout v naší generaci.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů