Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Studie 40.1 a 40.2 ukazují, jak budou vypadat příští malá Volva

Naše téma
Redakce | 19.05.2016
dalších 12 fotek
Koncept Volvo 40.1. | foto: Volvo
Švédská automobilka Volvo naznačila, jak budou vypadat její budoucí malé vozy. Dva nové koncepty však poodhalují také techniku, na níž výrobce vsadí.
Na první pohled ale obě studie zaujmou především právě designem. Všimnout si můžeme detailů, které jsou pro současná Volva typická – například výrazné masky chladiče nebo předních světlometů s pásy LED diod uspořádáním připomínající Thorovo kladivo.

Zadní lampy také odpovídají aktuálnímu designovému jazyku značky, u obou vozů se ale liší. Jejich tvar totiž reflektuje karosářskou verzi. Studie malého SUV tak má zadní lampy tvarované vertikálně, podobně jako větší "esúvéčka" Volvo, zatímco druhý koncept představující pětidveřový liftback má svítilny ve tvaru písmene C.

Koncept Volvo 40.2.


Budoucí modely řady 40 budou postaveny na nové kompaktní modulární platformě CMA, kterou Volvo navrhlo speciálně pro malá auta. Větší vozy modelových řad 90 a 60 jsou nebo budou postaveny na základě architektury SPA.

Obě platformy jsou už připraveny na postupnou elektrifikaci, jíž je švédská automobilka velkým propagátorem. Nedávno se dokonce pochlubila cílem prodat do roku 2025 milion elektrifikovaných vozů.

Platformy umožňují integraci plug-in hybridního nebo plně elektrického pohonu. Nová řada 40 bude k dispozici s oběma typy ústrojí.

Koncept Volvo 40.2.


Plug-in hybrid s označením T5 Twin Engine bude konkrétně spoléhat na spojení nového tříválcového benzinového motoru s novou sedmistupňovou převodovkou a s elektromotorem.

Nová "čtyřicítková" řada má kromě toho nabídnout také "přelomový skandinávský design interiéru", široké možnosti konektivity a samozřejmě řadu bezpečnostních systémů.

Výroba prvního zástupce nové série 40 by se měla rozběhnout v roce 2017.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů