Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Studie: 10 aut, která nejrychleji ztratí hodnotu. Může to být i více než 70 %

Naše téma
Jan Markovič | 13.10.2018
dalších 6 fotek
Nissan Leaf | foto: Nissan
Nové auto většinou není dobrá investice. Nedávná americká studie odhalila 10 vozů, které za pět let nejvíce ztratí svou hodnotu. Překvapením je, že nejhůř na tom není super luxusní limuzína, ale celkem obyčejný elektromobil.
Znáte to – když si koupíte nové auto, vteřinu poté, co s ním vyjedete ze showroomu, jste prodělali slušné jmění. Dvojnásob to platí o luxusních vozech, které jsou drahé na pořízení, navíc s celou řadou velmi vysoko naceněných příplatků a s drahým servisem. Americký server iSeeCars.com proto zveřejnil studii, která odhaluje 10 aut, jenž ztratí za pět let provozu nejvíce na hodnotě. Jde o výsledky z amerického trhu s ojetými vozy, ale většina aut se prodává i v Česku. Proto ji lze s odstupem aplikovat i na české prostředí.

Velkým překvapením není, že nejvíce ztrácí na hodnotě luxusní automobily. V top 10 autech nehezkého žebříčku se proto objevují modely od BMW nebo značky Mercedes-Benz. Dobrou investicí není ani top model od Jaguaru.

Nejhůře ale dopadl elektromobil Nissan Leaf. Je to zvláštní, protože toto auto nestojí miliony, jenže veřejnost není stále elektrickým autům nakloněná a velká skepse pak panuje na trhu s ojetými auty do zásuvky. Nissan Leaf proto podle serveru iSeeCars.com spadne za pět let provozu se svou hodnotou o 71,7 procenta. Přeloženo do řeči peněz? Za nový Leaf dáte aktuálně 926 tisíc korun. Za pět let bude mít cenu jen 262 058 korun. Přijdete tedy o více než 660 tisíc korun.

ModelZtráta hodnoty
Chevrolet Impala66,2 %
Jaguar XJ L66,4 %
Mercedes-Benz E67,2 %
BMW 567,3 %
BMW 668,3 %
Ford Fusion/Mondeo69,4 %
Mercedes-Benz S69,9 %
BMW 771,1 %
Chevrolet Volt71,2 %
Nissan Leaf71,7 %

Zdroj: iSeeCars.com
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů