Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Ujíždějící řidič volva zdemoloval při divoké honičce policejní automobil

Naše téma
Michal Krestýn | 06.12.2023
Následky pronásledování ujíždějícího řidiče na Olomoucku, 30. listopadu 2023 | foto: Policie ČR
Rychlostí až 100 kilometrů v hodině ujížděl policistů řidič volva na Olomoucku. Snažil se tak vyhnout policejní kontrole. Při zběsilé honičce šofér zdemoloval policejní auto a padly i varovné výstřely. Řidič věděl, proč se snažil ujet. Na 31letého muže byl vydán příkaz k dodání do věznice a navíc má platný zákaz řízení všech motorových vozidel.
Policisté chtěli ve čtvrtek 30. listopadu před dvacátou hodinou v Horké nad Moravou zkontrolovat řidiče volva. Když ho chtěli v Chomoutově zastavit, řidič sešlápl plyn a ujížděl směrem na Štěpánov. Při pronásledování se řidič řítil Štěpánovem rychlostí až 100 kilometrů za hodinu. 

Do pronásledování se zapojilo více policistů. „Během pronásledování řidič na rovném úseku nečekaně prudce sešlápl brzdu, v důsledku čehož do něj policisté narazili,“ popsala začátek honičky policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Šofér ujížděl dál. „Řidiče po chvíli prudce zastavil, zařadil zpátečku a rozjel se proti jedoucímu policejnímu vozu. Došlo ke střetu a služební vozidlo se již stalo nepojízdným. Policisté z auta vyběhli a pokusili se řidiče za užití varovných výstřelů neúspěšně zadržet,“ uvedla policejní mluvčí.

Ujíždějící auto opět vjelo do Štěpánova, kde ho pronásledovala další policejní hlídka. Po chvíli odbočilo k jednomu z rodinných domů, prorazilo vjezdovou bránu a vjelo do živého plotu. Řidič vyběhl z auta a dal se na útěk. Policisté je nakonec vypátrali a zadrželi.

Zjistili, že se jedná o 31letého muže, na kterého je vydán příkaz k dodání do věznice a navíc má platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

„Během prohlídky u něj policisté nalezli bílou krystalickou látku, orientačně detekovanou jako amfetamin/metamfetamin. Zadržený muž se podrobil dechové zkoušce s negativním výsledkem, orientačnímu testu na drogy se odmítl podrobit,“ uzavřela Petra Vaňharová. Policisté ho následně eskortovali do olomoucké vazební věznice.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů