Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Stát má také autobazar: V nabídce je teď exkluzivní Porsche i Felicia za 2000 Kč

Naše téma
Radek Pecák | 11.02.2020
dalších 9 fotek
Porsche 911 GT3 je v nabídce nepotřebného majetku Ústavu pro zastupování státu ve věcech majetkových | foto: ÚZSVM
Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových nabízí v současnosti zájemcům k odkoupení kromě jiného nepotřebného majektu také 39 položek z kategorie Dopravní prostředky a jejich příslušenství.
Jednak vozidla, která již dosloužila ve službách státních zaměstnanců a jednak kusy, které propadly ve prospěch státu, nabízí pravidelně k odkoupení Úřad pro zastupování státu ve věcech majektových. Některá jsou k mání za předem stanovenou cenu, jiná se budou dražit v aukci. V tom případě je stanovena jak vyvolávací cena, tak rovněž minimální výše "příhozu".

Mezi nimi je v současné době například řada vysloužilých fabií první generace, ale také někeré zajímavé automobily. Část z nich si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. Podrobnější údaje pak lze získat na stránkách úřadu.

Z těch, které stojí za pozornost, lze určitě zmínit exkluzivní Porsche 911 GT3. Aukce tohoto vozu začne 3. března tohoto roku ve 13 hodin a skončí přesně o 24 hodin později. Zájemci si ho můžou prohlédnout 20. února ve Varnsdorfu. Vyvolávací cena byla stanovena na 2,7 milionu korun a přihazovat lze po nejméně deseti tisících.

Vůz, který byl do provozu přihlášen v roce 2014,  má najeto pouze 24 000 kilometrů a dostal už nový motor. Na karosérii jsou drobné oděrky a kola jsou sjetá. Naposledy prodělal důkladnou servisní prohlídku u autorizovaného prodejce v loňském dubnu.

Spíše na náhradní díly
Celé soubory vozidel nabízejí za poměrně nízké ceny krajská policejní ředitelství. Například to ze Zlína požaduje za 13 vozidel minimálně 187 000 Kč. Jde ale o automobily vesměs nepojízdné, mnohdy havarované. Některé byly dokonce vyřazeny z evidence a již je nelze přihlásit do provozu.

Mezi těmi auty, které využívala policie ke své práci, je dále třeba Mercedes upravený jako přepravník koní. Může jich převážet šest a k tomu ještě sedm sedících lidí a jednoho na lůžku. Stejně tak si lze pořídit Avii s odtahovou plošinou.

Typické pro státem nabízené vozy je obvykle jejich poměrně žalostný stav. Například u Škody Felicie - nejlevnějšího automobilu v současné nabídce, je uvedeno: "Vůz je bez akumulátoru, nadměrně korodovaný, nepojízdný, bez technické způsobilosti vozidla, od roku 2016 odstaven, neprovozován a vystaven vlivům počasí. Dle tachometru najeto 173 423 km, poplatek na podporu sběru zaplacen dne 16. 3. 2016 (ekopoplatek)." Auto lze od minimální ceny 2000 Kč začít dražit až do 26. února.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů