Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Skvělou ochranu před koronavirem nabídnou "benzinky". Instalují tam čističky.

Naše téma
Radek Pecák | 05.11.2020
Speciální čistička vzduchu | foto: Benzina
V autě je člověk, pokud cestuje sám, před nákazou chráněný. Nyní se společnost provozující největší tuzemskou síť čerpacích stanic snaží udělat takové opatření, aby ho nemoc Covid 19 nemohla ohrozit ani při zastávce na "benzince".
Speciální multifunční zařízení, které zajišťuje dezinfekci a sterilizaci vzduchu i filtraci částic v jedné jednotce začali v těchto dnech instalovat v prostorách čerpacích stanic s logem Benzina. Přístroje využívají vysoce výkonné UV-C lampy. Jimi vytvářené UV-C záření způsobuje ničení bakterií, virů, plísní, hub a dalších mikroorganismů ve vzduchu.

Čištění vzduchu probíhá dvoufázově pomocí vysoce kvalitních elektrostatických filtrů schopných odstraňovat i mikroskopické nečistoty. Pokrytí celé své sítě těmito zařízeními chce Benzina zvládnout do konce roku. Čističky jsou instalovány přímo ve vnitřním prodejním prostoru stanice. Jedná se o necelé dva metry vysoké kvádry, které jsou opatřeny podvozkem s kolečky. Pro své fungování potřebuje pouze připojit do klasické zásuvky 230 Voltů.

Nyní Benzina v Česku provozuje 416 čerpacích stanic a má tržní podíl 25 %. V minulém roce vstoupila na Slovensko, když otevřela první čerpací stanici v Malackách. V současnosti má Benzina ve své síti na Slovensku již 13 stanic.

„Bezpečnost zákazníků i pracovníků našich čerpacích stanic je pro nás na prvním místě. Jsme součástí kritické infrastruktury České republiky a našim úkolem je zajišťovat dodávky a prodej pohonných hmot v jakékoliv situaci. Náš úkol jsme splnili během jarního nouzového stavu a jsme připraveni jej plnit i nyní," uvedl Tomasz Wiatrak, předseda představenstva společnosti Unipetrol, do kterého značka Benzina spadá.

"Všechny čerpací stanice Benzina jsme již v březnu vybavili ochrannými přepážkami z plexiskla, dezinfekcemi i dalšími ochrannými prostředky. Nová investice do multifunkčních čističek vzduchu bojujících proti COVID-19 je dalším krokem ke zvýšení bezpečnosti našich zákazníků v této nelehké době,“ dodal Wiatrak.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů