Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda ukazuje skici čtvrtého Superbu. Jak můžete sledovat světovou premiéru?

Naše téma
Dominik Valášek | 25.10.2023
Skici čtvrté generace Škody Superb | foto: Se svolením Škoda
Jen týden nás dělí od premiéry čtvrté generace modelu Superb. Vlajková loď značky (přinejmenším mezi spalovacími modely) nyní představuje designové skici, podle kterých lze celkem dobře interpretovat evoluční design. Premiéru 2. listopadu potom může sledovat každý, a to skrze živá vysílání Škody na internetu.
Víc než kdy dřív je nyní jasné, že po stránce vzhledu bude čtvrtá generace Superbu především evolucí té třetí. A není se čemu divit. Na současný Superb se všeobecně pohlíží jako na jeden z nejhezčích novodobých vozů Škoda. Na druhou stranu půjde ale novinka s dobou, takže je třeba v designu Matrix-LED světel vidět nový designový směr, kterému Škoda říká Modern Solid. Totéž se týká i nových, přesto podobou povědomých zadních světel.

Přestože jsou na vydaných skicách některé prvky poněkud „přemrštěné“ – jmenovitě třeba obří kola, lze si podle nich poměrně jasně představit, jak bude novinka vypadat. „Superb tradičně utvářel designový jazyk značky Škodaa čtvrtá generace modelu v tom bude pokračovat: vzhled automobilu charakterizují ostře řezané linie, jasně definované a dynamické proporce a moderní skulpturální a krystalický styl.“ říká k designu novinky šéfdesigner Škoda Auto Oliver Stefani.

V tiskové zprávě Škoda také zdůrazňuje, že čtvrtá generace Superbu bude oproti stávající třetí generaci delší a vyšší, byť s lepšími aerodynamickými vlastnostmi. Dojde tak na zvětšení místa nad hlavou pasažérů, a samozřejmě i na další zvětšení zavazadelníku.

Nový Superb se celému světu představí za týden, přesněji 2. listopadu 2023 v 19:00. Chcete-li premiéru sledovat, sledujte oficiální Youtube kanál automobilky Škoda. Zde se těsně před premiérou objeví živé vysílání.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů