Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda prý plánuje kupé-SUV. Konkurent BMW X4 by měl dorazit v roce 2017

Naše téma
Redakce | 04.09.2015
Ilustrační foto. | foto: Škoda Auto
Česká automobilka Škoda Auto se v příštích letech chystá představit hned několik nových SUV či crossoverů. Jedním z nich bude auto, které se siluetou bude podobat BMW X4.
Dostane tedy vyšší podvozek a díky svažující se zádi i siluetu kupé. Design by podle britského magazínu Auto Express, který se zprávou přišel, měl z velké míry napodobovat nový Superb.

Zatím bezejmenná novinka bude určena především pro jízdu na běžných silnicích, přesto by díky větší světlé výšce mohla obstát i v lehkém terénu. K dispozici navíc bude také s pohonem všech kol.

Jako základ vozu poslouží platforma připravovaného sedmimístného SUV. Pohonné jednotky pak samozřejmě budou pocházet ze skladů koncernu Volkswagen, stejně jako převodovky. Později by prý měl dorazit také plug-in hybrid.

Nové kupé-SUV je jen jednou součástí chystané škodovácké ofenzívy v kategorii "esúvéček". Už příští rok by mladoboleslavská automobilka měla představit sedmimístné SUV, o dvanáct měsíců později pak ukáže druhou generaci modelu Yeti.

Po něm už přijde na řadu kupé-SUV a také malý crossover, který by měl konkurovat vozům jako Nissan Juke či Citroën C4 Cactus.

Jestli vás zajímá, jak by mohl český rival BMW X4 podle magazínu Auto Express vypadat, podívejte se do galerie na jeho stránkách.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů