Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda odhalila novou Octavii Scout. "Dobrodruh" dorazí na konci léta

Naše téma
Redakce | 11.02.2014
Škoda Octavia Scout. | foto: Škoda Auto
Mladá Boleslav – Česká automobilka Škoda ukázala první obrázky nové Octavie Scout. Oplastovaný a zvýšený kombík čeká oficiální premiéra na autosalonu v Ženevě, do prodeje by měl zamířit na konci léta.
Nová Octavia Scout samozřejmě vychází z modelu Octavia Combi, dostala však vzhled dobrodruha.

Vpředu a vzadu má vůz mohutné, černým plastem chráněné nárazníky se stříbrnými prvky ve stylu terénních vozů. V přídi je široký otvor přivádějící vzduch do motorového prostoru a ostře řezané mlhové světlomety. Prahy a lemy blatníků chrání černé plastové kryty, podobně jsou černými ochrannými lištami chráněny také boky dveří.

Škoda Octavia Scout.



Světlá výška je oproti běžnému modelu Octavia zvětšena o 33 milimetrů. Součástí sériové výbavy jsou atraktivní sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin. V interiéru je kůží potažený multifunkční tříramenný volant a prvky v designu Scout.

Škoda Octavia Scout.



Vůz má podle očekávání pohon všech kol, využívá mezinápravovou spojku Haldex páté generace. Maximální přípustná hmotnost přívěsu vzrostla o 25 procent na dvě tuny.

Podle automobilky byly také zlepšeny rozjezdové vlastnosti a stoupavost vozidla. Díky zvětšení nájezdových úhlů má Octavia Scout zvládnout náročnější terén.

Škoda Octavia Scout.



V nabídce budou dva vznětové motory a jeden zážehový. Tyto agregáty jsou podle škodovky v porovnání s předchozí generací v průměru o 20 procent úspornější.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů