Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Kodiaq dostane řadu vychytávek. Má i ochranu hran dveří proti odření

Naše téma
Redakce | 07.07.2016
Škoda Kodiaq. | foto: Škoda Auto
Škoda pokračuje v přísunu informací o svém novém SUV jménem Kodiaq, jehož premiéra je naplánována na 1. září. Tentokrát mladoboleslavská automobilka ukázala fotky maskovaného prototypu a prozradila několik zajímavých detailů o výbavě a technice.
Škoda například slibuje mimořádně prostorný interiér a velký zavazadlový prostor. Vzhledem k vnějším rozměrům to není překvapení. Kodiaq na délku měří 4697 milimetrů, široký je 1882 mm a vysoký 1676 mm. Rozvor dosahuje 2791 milimetrů.

Interiér, pokud vůz bude vybaven příplatkovou třetí řadou sedadel, pojme až sedm cestujících. A údajně i při slušném pohodlí. Druhá řada sedaček pak má být posuvná.

Objem zavazadlového prostoru zatím neznáme, musíme si vystačit s tvrzením, že půjde o největší kufr v segmentu. Škoda se však pochlubila alespoň maximální přepravní kapacitou, která činí 2065 litrů.

Škoda Kodiaq.



Kodiaq za příplatek nabídne také řadu zajímavých prvků výbavy. Jako první škodovka dostane například vyhřívaný volant, sympatickou vychytávkou na dlouhou cestu pro pasažéry na zadních sedadlech pak je třeba paket Spánek, který zahrnuje speciální hlavové opěrky s výsuvnými bočnicemi a klapky na oči.

Další informace o nové Škodě Kodiaq najdete zde.

Novinku představuje také automaticky výsuvná plastová ochrana hran dveří, která zabraňuje poškození při jejich otevírání. Ochranu dostal nejen přední pár, nýbrž i ten zadní.

Škoda kromě štědrého prostoru a chytrých detailů sází také na moderní konektivitu, takže nabídne například wi-fi hotspot, propojení infotainmentu s chytrými telefony prostřednictvím platformy SmartLink se standardy Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink a SmartGate nebo různé online služby.

Škoda Kodiaq.


Řidič si tak například bude moci prohlédout seznam čerpacích stanic v okolí a vybrat tu s nejlevnějším palivem nebo zkontrolovat počasí či dopravní situaci. Hodit se může také schránka na mobil, která připojuje chytrý telefon k anténě vozidla a současně jej bezdrátově nabíjí.

Novinkou pro škodovky je dále systém čtyř venkovních kamer, které ukazují na palubním displeji několik pohledů na okolí vozu.

Kodiaq ale dorazí s celou řadou elektronických asistentů a pomocníků. Pokud například bude za velkým SUV připojen přívěs, převezme při pomalém couvání řízení asistent pro jízdu s přívěsem. Novinkou je prediktivní ochrana chodců, podobně jako funkce zabrzdění při zajíždění a couvání z parkovacího místa. Auto samočinně zabrzdí, jakmile za sebou rozpozná překážku.

Škoda Kodiaq.



Nechybí asistent pro jízdu v pruhu, upozorňování na důležité dopravní značky či parkovací asistent.

Při zahájení prodeje na počátku roku 2017 mohou zákaznici volit mezi pěti pohonnými jednotkami - dvěma verzemi motoru 2,0 TDI (110 kW/150 k a 140 kW/190 k) a třemi zážehovými motory TSI (1,4 TSI a 2,0 TSI).

Pro slabší jednotky bude standardem šestistupňový manuál a pohon předních kol, Škoda však pochopitelně nabídne i automatickou dvouspojkovou převodovku DSG a pohon všech kol. Sáhnout půjde také po adaptivních tlumičích a možnosti volby jízdních režimů.

Pro čtyřkolky bude k dispozici volitelný režim Off-road, který stiskem tlačítka všechny relevantní systémy – management motoru, asistenční systémy a elektronické podvozkové systémy ABS a ESC – samostatně přizpůsobí podmínkám v terénu.

Nová Škoda Kodiaq se poprvé představí 1. září v Berlíně.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů