Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Škoda Karoq poprvé bez maskování. Ukázala detaily a interiér

Naše téma
Jan Zajíc | 12.05.2017
dalších 14 fotek
Škoda Karoq. | foto: Škoda
Nová Škoda Karoq se už za několik dní ukáže světu. Ještě před oficiální premiérou, která se uskuteční 18. Května ve Švédsku, nám však česká automobilka ukazuje některé detaily SUV, které je nástupcem modelu Yeti. A došlo i na interiér.
Novinka samozřejmě dostala design s takzvanými krystalickými prvky, který je pro moderní škodovky charakteristický. Mřížka chladiče s dvojitými vertikálními lamelami je orámovaná chromovanou lištou a má lichoběžníkový tvar, vzhled světlometů už tradičně prý našel inspiraci v umění českých sklářů. Zajímavostí je osm „očních řas" uvnitř hlavního světlometu - tedy něco, co známe už ze Superbu.

Čtěte také: Nové SUV od Škody opravdu nese jméno Karoq. Proč? A co nabídne?

Prohlédnout si můžeme i zadní skupinové svítilny, jejichž vnitřní část je integrovaná do výklopné zádě. Zadní svítilny využívají světelné diody pro koncová, brzdová a mlhová světla. A samozřejmě září charakteristickým tvarem písmena C.

Interiér má novou koncepci
V interiéru najdeme nově koncipovanou přístrojovou desku s horizontálně rozdělenými dekoračními prvky na mohutnější horní a menší spodní část. Hlavním prvkem středového panelu bude displej infotainmentu, který může mít až 9,2palcovou úhlopříčku a obrazovku se skleněnou povrchovou úpravou. Karoq také jako první Škoda dostane ovládání gesty.

A také digitální přístrojový štít.

Nechybí ani populární ambientní LED osvětlení interiéru. Starají se o ně tenké světelné vodiče na horním okraji každé ze čtyř dveřních lišt a analogické LED prvky integrované do dekoračních prvků v palubní desce. Řidič může regulovat intenzitu a také přepínat mezi deseti různými odstíny světla.

Nepřehlédněte: Jak je na tom nová Škoda Karoq ve srovnání s konkurencí?

A když už jsme u osvětlení, Karoq by měl dostat také příplatkovou funkci promítání loga na zem ze zpětných bočních zrcátek.

S posuvnými a vyjímatelnými sedadly
Škoda Karoq má na délku 4382 mm, na šířku 1841 mm a vysoká je 1605 mm. Rozvor náprav dosahuje 2638 mm (u verze s pohonem všech kol 2630 mm). Zavazadlový prostor má v pětimístném uspořádání interiéru základní objem 521 litrů, při sklopených zadních sedadlech vzroste objem pro zavazadla na 1630 l.

Přečtěte si: Nástupce Škody Yeti se ukázal na zatím nejlepších fotkách. Hraje si na Kodiaqa

S příplatkovými posuvnými sedadly je ale velikost prostoru pro zavazadla variabilní a pohybuje se od 479 do 588 l. Systém VarioFlex se přitom skládá ze tří samostatných a individuálně nastavitelných sedadel, která lze v případě potřeby dokonce vyjmout z vozu. Maximální využitelný objem zavazadlového prostoru při dvoumístné konfiguraci interiéru a po vyjmutí sedadel činí 1 810 litrů.

Nové kompaktní SUV bude mít světovou premiéru 18. května ve Stockholmu. Uvedení na trh je naplánováno na druhou polovinu roku.

Nepřehlédněte: Lidé si utahují ze jména Karoq. Škodě navrhují jiné názvy, třeba Kardiaq a Svejq
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů