Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Výbavy přejmenovány, ale ceny u modernizovaných Kamiqů a Scal Škoda neměnila

Naše téma
Radek Pecák | 17.10.2023
dalších 32 fotek
Kamiq, stejně jako Scala, prošel modernizací | foto: Se svolením Škoda Auto
Česká automobilka Škoda zveřejňuje ceníky modernizovaných verzí svých menších rodinných aut Scala a Kamiq. Dobrou zprávou je, že nezdražily.
Naprosto běžným jevem bývá, že automobilky při uvádění modernizovaných nebo zcela nových verzí svých již dříve prodávaných modelů také oznamují navýšení cen.

Trošku překvapením proto může být, že tuzemská Škoda Auto nové nezdražila po faceliftu své menší rodinné typy Scala a Kamiq. „Nový model Scala startuje na doporučené prodejní částce 459 900 Kč ve výbavovém stupni Selection, 519 900 Kč ve výbavovém stupni Top Selection a 559 900 Kč ve sportovně laděné verzi Monte Carlo.

Na nový vzhled exteriérů i interiérů obou vozů se můžete podívat do fotogalerie přiložené ke článku.

Doporučená prodejní cena nového modelu Kamiq začíná na 479 900 Kč ve výbavovém stupni Selection, na 539 900 Kč ve výbavovém stupni Top Selection a na 579 900 Kč ve sportovně laděné verzi Monte Carlo. Od výbavového stupně Top Selection lze volit motorizace 1.0 TSI o výkonu 85 kW a 1.5 TSI o výkonu 110 kW v kombinaci s automatickou převodovku DSG," uvádí mluvčí tuzemské prodejní organizace Michaela Sklenářová v tiskové zprávě.

Změny, kterými při faceliftu prošel Kamiq, si můžete prohlédnout v názorném videu:

V případě motorů 1,0TSI se jedná o novou generací, s nimž se výkon vrací na dřívější úroveň 85 kW. Kvůli emisním limitům byl před několika lety snížený na 81 kW.

Jednotlivé výbavoví verze mají stejné ceny jako u verzí před facelifem. Jediným rozdílem je, že jýbavové stupně mají nyní jiné názvy. Místo dřívějšího Ambition Škoda zavádí Selection, Style se nově označuje Top Selection, jen vrcholné Monte Carlo zůstává.

Páté dveře otevřete pohybem nohy
Zákazník může být dokonce příjemně překvapen skutečností, že se lehounce vylepšily prvky obsažené v základní výbavě. Konkrétně Škoda zmiňuje, že součástí standardní výbavy nových Kamiqů a Scal teď vždy bude virtuální kokpit mini o velikosti 8", který nahradil klasické analogové ukazatele, dále větší infotainment Media s 8,25“ displejem nebo funkce rozpoznávání dopravních značek. 

V případě výbavového stupně Top Selection je nově součástí sériové výbavy například bezdrátový SmartLink, čtyři USB-C konektory s rychlonabíjením o výkonu 45 W nebo ambientní osvětlení s možností volby dvou barev.

Modernizace, kromě úpravy vzhledu vozů, přinesla také nové možnosti pro ty, kteří by si rádi dopřáli některé luxusnější prvky výbavy. "Oba modely jsou nyní na přání k dispozici s Matrix-LED předními světlomety, které se u nich objevují poprvé. Novinkou je také použití virtuálního pedálu v kombinaci s elektrickým ovládáním pátých dveří," dodává Škoda Auto.

Škoda hodlá touto cenovou politikou podpořit prodeje obou zmíněných vozů. Kamiq je žádaným zbožím u soukromých zákazníků, naopak Scala míří na firemní flotily.

Podle našich informací Škoda hodlá tuto úroveň cen udržet déle. Určitě déle než do listopadu, kdy obvykle tuzemská projední organizace Škody Auto své vozy zdražuje.
Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů