Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Video: Singer slaví významný milník. Další Porsche je uměleckým dílem

Naše téma
Jiří Švamberk | 09.10.2018
foto: SVD
Malosériový výrobce přepracovaných Porsche 911 oslavuje dokončení 100. vozu
Pokud máte rádi Porsche, společnost Singer Vehicle Design je pro vás s největší pravděpodobností absolutní vrchol. Jde o první firmu, která dotáhla spojení staré školy a moderny v dokonalost. A jak vidno, zákazníci, ochotní zaplatit požadovanou částku, se jen hrnou. Singer nedávno dokončil 100. vyrobený kus, což je u takto vyhraněné a vysoce exkluzivní značky výrazný milník.

Stříbrné Porsche 964 z roku 1991 se v rukou kalifornského úpravce změnilo v umělecký předmět. No, napadlo by vás, že fialová kůže může uvnitř klasického Porsche vypadat tak elegantně a zároveň sportovně?



Nový majitel si nechal svůj vůz osadit nejvýkonnější variantou 4litrového šestiválcového boxeru od Cosworth (390 koní a 427 Nm) a také tvrdším podvozkem od firmy Öhlins, což značí, že ve městě moc jezdit nehodlá.

Stejně jako v případě všech Singerů je auto odstrojeno od plechových částí karoserie, které nahradily karbonové díly. Zůstaly jen dveře z důvodu bezpečnosti. Úspora hmotnosti v tomto konkrétním případě činí téměř 230 kilogramů! Takže nyní tu máme stroj, co váží 1211 kg a má téměř 400 koní. Tak tomu říkáme slušný poměr…

Pokud vás stavba vozu zajímá, Singer a Jay Leno na youtube zveřejnili video, kde se dozvíte veškeré zajímavosti. Na video se můžete podívat v odkaze pod článkem.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů