Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Šílená šestikolka je na prodej. Stačí kliknout na eBay a mít 8,5 milionu

Naše téma
Jan Markovič | 20.11.2018
Hennessey VelociRaptor 6x6 | foto: Hennessey
Americký úpravce Hennessey se rozhodl pro netradiční metodu prodeje. Svůj extrémní pick-up VelociRaptor 6x6 prodává přes aukční server eBay. Celkem na internetu nabídne všech 50 kusů.
Hennessey VelociRaptor 6x6 je americkou odpovědí na Mercedes-Benz G 6x6. A bezesporu je zaměřen na podobně „ujeté“ řidiče. Auto vzniklo původně jako ukázka dovedností úpravce pro známou výstavu tuningu SEMA, Hennessey se ale nakonec rozhodl, že postaví limitovanou sérii čítající 50 kusů.

Pick-up pohání benzinový šestiválec s objemem 3,5 litru, který je standardní pro Ford F-150 Raptor, jenž posloužil právě jako základ pro VelociRaptor 6x6. Úpravce z něj ovšem vyždímal 605 koní výkonu, což je o 155 koní víc než má sériová pohonná jednotka. Stačilo přidat vlastní turbodmychadla, větší mezichladič a přeprogramovat řídící jednotku.

Samozřejmě nejviditelnější změnou je přidaná další náprava a pohon všech kol, tedy v tomto případě 6x6. Odpružení dodal známý výrobce Fox, kola mají rozměr 20 palců a jsou obutá do offroadových pneumatik.

Hennessey VelociRaptor 6x6


Zajímavostí je, že Hennessey VelociRaptor 6x6 pomohl naspecifikovat jeden ze zákazníků firmy. Navíc se všechny vozy budou postupně prodávat na aukčním portálu eBay. Jeden vyjde na 375 tisíc dolarů, tedy v přepočtu asi 8,5 milionu korun. V ceně je ale i výhodný balíček zahrnující brzdy Brembo, ještě větší kola a vylepšení v kabině. Tož nekupte to...
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů