Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Šéf Hennessey prohlásil, že Bugatti zdaleka neukázalo, čeho je Chiron schopný

Naše téma
Jiří Švamberk | 12.10.2018
foto: Bugatti
A má k tomu i své vysvětlení.
Malosériový úpravce Hennessey je výrobce těch nejrychlejších vozů na světě, alespoň jím ještě donedávna jím byl. Malá americká firma dokázala to, na co se i daleko větší štiky v rybníku obávaly vůbec pomyslet – porazila mocné Bugatti Veyron v rychlostní disciplíně.

Jak se zdá, Bugatti už podobnou chybu dělat nechce. Řekl to alespoň John Hennessey pro americký časopis Motor Trend. Značka Hennessey pracuje na projektu 500km/h hypersportu F5, nicméně sám John Hennessey prozradil, že jezdící prototyp ještě nemají. Ovšem, co zcela určitě mají, je Chiron, automobil, který má za úkol „ukradenou“ korunku získat zpět. Hennessey nové Bugatti důkladně testuje, především dynamicky. A právě na základě toho se John Hennessey vyjádřil, že Chiron zdaleka nepředvádí vše to, co ve skutečnosti umí.

Tuto strategii lze často vypozorovat na závodě dragsterů, kde se také postupně přidává výkon, aby jezdec hned neukázal své možnosti. A Hennessey si myslí, že Bugatti je „na číhané“, jelikož tu je Koenigsegg a třeba i Aston Martin.

Podporuje to také fakt, že Bugatti oficiálně neposunulo omezovač rychlosti a nepředvedlo jízdu a celém dosáhnout maximální rychlosti.

Nejspíš vyčkává. Tedy alespoň John Hennessey si to myslí…
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů