Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Seat Leon X-Perience: Sourozenec Octavie Scout dorazí na podzim

Naše téma
Redakce | 24.06.2014
dalších 5 fotek
Seat Leon X-Perience. | foto: Seat
Martorell/Praha /FOTOGALERIE/ - Seat brzy začne vyrábět další verzi modelu Leon. Provedení X-Perience je oplastovaný kombík s pohonem všech kol a dobrodružným vzhledem. Prodávat se začne na podzim.
Od tradičního Leonu se novinka liší ochrannými lištami na bočních prazích a kolem podběhů kol a jinak tvarovanými nárazníky. Vůz má také o 15 milimetrů větší světlou výšku. Standardem jsou sedmnáctipalcová litá kola, na přání Seat dodá i "osmnáctky". V interiéru pak najdeme nové materiály i barevné kombinace.

Seat Leon X-Perience.


K dispozici budou čtyři motorizace. Základ představuje naftová šestnáctistovka o výkonu 110 koní, která si podle Seatu vystačí s 4,8 litry nafty na 100 km. Silnější je dvoulitrový turbodiesel s výkonem 150 koní a průměrnou spotřebou 4,9 l/100 km, vrchol pak představuje 184koňová verze stejného motoru. Standardně je spojena s automatickou převodovkou DSG a i ona by si měla spokojit s 4,9 litry nafty.

Pro příznivce benzinu je v nabídce přeplňovaná jednotka 1.8 TSI s výkonem 180 koní. Stejně jako nejvýkonnější vznětový motor je sériově vybavena šestistupňovou převodovkou DSG včetně pádel na volantu pro manuální řazení. Průměrná spotřeba paliva je 6,6 litru na 100 kilometrů.

Seat Leon X-Perience.



Pro všechny verze je standardem pohon všech kol, který využívá pátou generaci mezinápravové spojky Haldex. Ta za normálních jízdních podmínek umožňuje přenos většiny hnací síly motoru na přední kola. Dojde-li ke ztrátě trakce, je během milisekund plynule přenášen točivý moment na zadní nápravu. Leon X-Perience má přední nápravu typu McPherson, vzadu pak je čtyřprvková náprava.

Bezpečnostní systémy zahrnují EDS (elektronické uzávěrky diferenciálu na obou nápravách) a XDS (rozšířená elektronická uzávěrka diferenciálu pro lepší trakci v zatáčkách), elektronicky řízený stabilizační systém ESC či multikolizní brzdu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů