Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Seat Leon ST 4Drive: Kombík s pohonem všech kol dorazí v dubnu

Naše téma
Redakce | 19.01.2014
Seat Leon ST 4Drive. | foto: Seat
Vídeň/Praha - Seat rozšiřuje nabídku verzí nového kombi Leon ST. V dubnu dorazí provedení s pohonem všech kol, nejprve pro motor 1.6 TDI, v červnu pak také pro silnější dvoulitrový turbodiesel. Výrobce novinku představil na autosalonu ve Vídni.
Seat Leon ST 4Drive používá, stejně jako sourozenci Volkswagen Golf a Škoda Octavia, hydraulicky ovládanou a elektronicky řízenou vícelamelovou spojku v podobě páté generace spojky Haldex.

Seat Leon ST 4Drive.
Při normálních provozních podmínkách je většina hnací síly motoru přenášena na přední kola. Pokud klesne jejich trakce, je točivý moment přesměrován na zadní nápravu.

Pohon všech kol doplňují i elektroničtí pomocníci, auto má například elektronické uzávěrky diferenciálu EDS na obou nápravách.

Pohon všech kol lze v modelu Leon ST kombinovat se dvěma motory TDI, v obou případech je součástí hnacího řetězce šestistupňová manuální převodovka. Šestnáctistovka poskytuje nejvyšší výkon 105 koní, stovku zvládne za 12 sekund a podle Seatu si v kombinovaném cyklu vystačí s 4,5 litry nafty na 100 kilometrů. Dvoulitr nabídne 150 koní, zrychlení z klidu na sto za 8,7 sekundy a spotřebu 4,8 l/100 km.

Seat Leon ST 4Drive.



Se slabším motorem je Leon ST 4Drive k dispozici ve výbavových liniích Reference a Style, se silnějším dorazí v červnu pro stupně Style a FR. Nejlevněji Leona s pohonem všech kol můžete pořídit za 488 900 korun. Kompletní ceník najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů