Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rychlý Volkswagen up! bude. Verze GTI dorazí příští rok

Naše téma
Dominik Valášek | 19.12.2016
dalších 5 fotek
Volkswagen up! | foto: Volkswagen
Po starém dobrém Golfu GTI a o něco novějším Polu GTI má pro nás Volkswagen přichystanou jednu novinku do rodiny sportovně laděných modelů.
Řeč je o vůbec nejmenším autě z nabídky, kterým je městský hatchback up!. Malá nákupní taška je už se základními motory vcelku obratné auto, takže proč jej k tomu neudělat ještě relativně rychlé.

Ačkoliv s tou rychlostí to nebude zase tak dramatické. Up! GTI dostane pod kapotu přeplňovaný litrový tříválec oplývající výkonem 115 koní (85 kW).

To se sice nemusí zdát jako mnoho, ale v útrobách prťavého auta, které váží pod 900 kilogramů, by mohl mít jisté kouzlo. Jeho síla se na přední kola přenáší skrze manuální šestistupňovou převodovku, zrychlení z nuly na sto by se mělo pohybovat okolo 8,8 sekundy.

Auto bude pochoitelně vycházet z nedávno modernizované podoby vozu a samozřejmě dostane řadu designových prvků karoserie, jinou masku chladiče s typickou rudou linkou a další drobnosti.

Interiér si polepší o sportovní sedadla, sportovní volant nebo hliníkové pedály. Jak bude up! GTI vypadat, se dozvíme v průběhu příštího roku. Příchod na trh je plánován na rok 2018.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů