Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Rolls-Royce přeskočí hybridní pohonná ústrojí rovnou k elektromobilům

Naše téma
Dominik Valášek | 06.07.2017
dalších 19 fotek
Koncept Rolls-Royce Vision Next 100. | foto: Rolls-Royce
Ředitel britské automobilky Rolls-Royce Torsten Müller-Otvös, se vyjádřil k aktuální situaci ohledně pohonných ústrojí. Podle něj nemá smysl, aby se značka zapojovala do bitvy o nejmodernější technologie. Místo toho počká, až bude moci uvést na trh prověřený systém bez kompromisů.
Jak sám Torsten Müller-Otvös řekl, elektrifikace a pohon elektrickou energií je rozhodně hudba budoucnosti. Jenže aktuálně propíraná hybridní pohonná ústrojí jsou jen jakousi mezifází mezi klasickými spalovacími auty a elektromobily.

Rolls-Royce tedy hybridní pohony zcela vynechá a k vývoji se připojí teprve tehdy, až budou čistě elektrická auta na dostatečné úrovni.

Vysvětlení je naprosto jednoduché. Rolls-Royce se nikdy nesnažil být pionýrem technických řešení. Místo toho svým zákazníkům, hledajícím tradice a luxus, nabízí prověřená, funkční řešení bez jakéhokoliv kompromisu. K britské značce se zkrátka nejde pro nejnovější techniku, ale pro to, co bude dokonale fungovat. Rolls-Royce prostě nechce novou techniku na svých zákaznících zkoušet.

A elektrifikovaná auta jsou v tuto chvíli hlavně o kompromisech a ústupcích. Hybridní vozy se dobíjí ze zásuvky, aby mohly následně ujet jen několik málo kilometrů, než spustí benzínový motor. Elektromobily ujedou na elektrickou energii více, ovšem jejich dobití neznamená pár minut u benzínové pumpy, ale klidně i hodiny strávené na nabíječce.

Podobně nahlíží Rolls-Royce také na autonomní řízení. Spoustu zákazníků značky se nechává vozit svým osobním řidičem, takže autonomní řízení vlastně ani nepotřebují. Vozy Rolls-Royce tedy budou samočinně řídit teprve ve chvíli, kdy technologie dosáhne špičkové úrovně.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů